MindenmásVideo365

Forradalmi lépés a stroke utáni rehabilitációban: a TMS terápia csodái Szegeden!

Dr. Annus Jánossal készült beszélgetésen keresztül most betekintést nyerhetünk abba a forradalmi kezelésbe, amely új reményt kínál a stroke-on átesett betegek számára Szegeden. A Szent Vincent Rehabilitációs Központ által alkalmazott TMS, vagyis transzkraniális mágneses stimuláció, egy úttörő módszer a neurológiai rehabilitáció terén.

A stroke súlyos mozgászavarokkal járhat, amelyek jelentős hatással lehetnek az érintettek mindennapjaira. A TMS kezelés célja, hogy az agy mágneses stimulációjával új idegpályákat aktiváljon, és a már meglévőket regenerálja. Ez különösen fontos azon betegek számára, akik féloldali merev izomzatú bénulással küzdenek, ami a stroke-on átesett betegek közel háromnegyedét érinti. A TMS kezelés jelentősen javíthatja a betegek önellátó képességét és életminőségét.

Dr. Annus János elmondása szerint a TMS kezelés során a páciens semmilyen kellemetlenséget nem érez. A terápia során egy speciális eszközzel stimulálják az agy meghatározott részeit, elősegítve az idegpályák újrarendeződését és az érintett végtagok mozgásának javulását.

A kezelésről készült videó, amelyben Kiss Balázs beszélget Dr. Annus Jánossal egy Szegeden egyedülálló TMS gép előtt, részletesen bemutatja a TMS kezelés folyamatát és hatásait.

A TMS kezelés nemcsak a betegek számára kínál új reményt, hanem a szakma számára is jelentős előrelépést jelent. A Szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központ büszkén áll az élen ebben a forradalmi kezelési módszerben, így a stroke utáni rehabilitáció hatékonyabbá és gyorsabbá válhat.

Ez a terápia nem csak a betegek életminőségének javítását ígéri, hanem azt is, hogy Szeged lakosai számára is hozzáférhetővé válik a legkorszerűbb neurológiai kezelés. Így válik a régió egy újabb egészségügyi innováció központjává.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb