Mindenmás

Legalább 128 késszúrással végzett feleségével egy férfi, csak 14 évet kapott – a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést indítványoz

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfival szemben, akit elsőfokon a bíróság a felesége megölése miatt 14 év szabadságvesztésre ítélt – közölte szerkesztőségünkkel csütörtökön reggel az ügyészség.

Mint kiemelték, a Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a férfi a feleségével egy jászsági településen élt, a kapcsolatuk konfliktusmentes volt. 2021. december 30-án azonban a lakásukon, egy házastársi konfliktus nyomán, a férfi és a felesége, az ügy sértettje között veszekedés alakult ki, melyet a délelőtt folyamán tovább folytattak. Ezt követően, miután a férfi nem tudta elfogadni a kialakult helyzetet, az ágyról felkelt és egy, a szobában egyébként is szokásosan tartott kisebb konyhakést felvett a polcról, azt a felesége felé nyújtotta és felszólította, hogy a sértett ölje meg őt, vagy ő öli meg.

128 ALKALOMMAL SZÚRTA MEG A NŐT

A közlemény szerint a nő ezek után a kést a férfitól elvette és azt a földre dobta. Ekkor a férfi a kést a földről felvette és azzal a felesége testét legalább 128 alkalommal megszúrta, melynek következtében a sértett a helyszínen meghalt. Ezután a férfi az asszony holttestét a szobában elrejtette, majd a szoba ajtaját bezárta és a helyszínről eltávozott. A férfi hozzátartozói a délutáni órákban elkezdték keresni a sértettet, felfeszítették az ajtót, majd ezt követően találtak rá az áldozat holttestére.

14 ÉVET KAPOTT ELSŐ FOKON

A Szolnoki Törvényszék a 2023. szeptember 5-én meghozott elsőfokú ítéletében a férfit bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, ezért 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az elsőfokú bíróság ítélete ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés tartamának a lényeges súlyosítása végett jelentett be fellebbezést azzal, hogy azt fegyházban kell végrehajtani.

A SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA DÖNT

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában az ügyészség fellebbezését fenntartotta, az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a vádlott szabadságvesztés büntetésének a lényeges súlyosítását indítványozta azzal, hogy azt fegyházban kell végrehajtani. A letartóztatásban lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb