Közélet

Robbanóanyagok felkutatását és nyomkövetést is gyakoroltak: szolgálati kutyák szinten tartó képzését tartották vármegyénk rendőrei Ásotthalmon

Négylábú nebulók érkeztek kiképzésre Ásotthalomra, számolt be a hírről a Zsaru Magazin csütörtökön, közösségi oldalán. Mint írták, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetőinek és szolgálati ebeinek szinten tartó képzése zajlott a településen.

A beszámoló szerint a képzési nap végrehajtásában a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetői állománya mellett a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyavezetői, valamint a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ jelenleg folyamatban lévő személykereső kutyavezetői szaktanfolyam és kábítószer-kereső kutyavezetői továbbképzés tanulói vettek részt.

SZOLGÁLATI KUTYÁK FEJLESZTÉSE VOLT A CÉL VÁLTOZATOS ÉS VALÓSÁGHŰ HELYSZÍNEKEN

“A képzés lényege a szolgálati tapasztalatok átadása, az együttműködés erősítése volt, illetve a szolgálati kutyák fejlesztése változatos és valósághű helyszíneken” – mondta el Horváth Zoltán főhadnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat főelőadója. “Ehhez a tréninghez Ásotthalom területén a helyi önkormányzat segítségével találtunk olyan helyszíneket, amelyek kellően változatosak voltak ahhoz, hogy a szolgálati kutyákat komolyabb feladat elé állítsuk” – tette hozzá.

ÁSOTTHALOM IDEÁLIS HELYSZÍNNEK BIZONYULT

A tréningen résztvevő kutyavezetők is kiemelték, hogy Ásotthalom ideális helyszíneket biztosított a képzéshez. A kábítószer- és robbanóanyag-kereső kutyákkal épületek, járművek külső és belső átvizsgálását gyakorolták a rendőrök, míg a személykereső, járőr és nyomkövető kutyavezetők a település körül elhelyezkedő, kiterjedt erdős terület nyújtotta lehetőségeket, valamint a többi kutyavezető jelzői képességeit vették igénybe az állatok képzése során.

Fotók: Zsaru Magazin FB/Szabó Gabriella

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb