Sport

Bekezdtek a Csongrád-Csanád vármegyei úszók: szegedi és vásárhelyi továbbjutója is van a szombati előfutamoknak a rövidpályás úszó EB-n

Három magyar versenyző és egy váltó jutott tovább a szombat délelőtti előfutamokból az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Legnagyobb örömünkre a továbbjutók között két Csongrád-Csanád vármegyei versenyző is van, a szegedi Pádár Nikolett és a hódmezővásárhelyi Ugrai Panna.

Női 200 méter gyorson végül csak három magyar indult, mivel Ugrai Panna a 100 méter pillangó esti döntője miatt visszalépett. Szabó-Feltóthy Eszter egyéni legjobbját (2:03.79) jócskán megjavítva 1:59.13 perces idővel megnyerte futamát. “Örülök neki, hogy talán a legértékelhetőbb úszásommal sikerült elbúcsúzni ettől az Európa-bajnokságtól” – értékelt röviden Szabó-Feltóthy.

PÁDÁR NIKI AZ ÖTÖDIK HELYEN JUTOTT TOVÁBB

A szám két magyar tinédzsere, Pádár Nikolett és Molnár Dóra ugyanabban a futamban kapott helyet, előbbi 1:55.54-es idővel ötödikként jutott tovább, utóbbi Szabó-Feltóthyval századra azonos időt úszva a 26. helyen zárt. “Egész héten erre vártam, ez most igazi reggeli úszás volt és úgy érzem, rengeteg maradt még bennem, pedig ez csak egy bő másodperccel lassabb az egyéni csúcsomnál. Azt hittem, ennél jóval gyengébb időket fogunk úszni az előfutamban, ehhez képest ez most egyáltalán nem fájt” – nyilatkozta az MTI-nek Pádár Niki.

A FÉRFIAK KÖZT IS VOLT TOVÁBBJUTÓ

Férfi 200 méter háton Jászó Ádám 1:55.02 perccel a 17. helyen végzett és ugyancsak kvalifikálta magát a középdöntőbe, míg 100 méter gyorson végül nem állt rajtkőre. Utóbbi számban így Németh Nándor és Márton Richárd maradt, előbbi saját országos csúcsától (46.36) nem sokkal elmaradva, 46.88 másodperccel az ötödik idővel jutott az elődöntőbe, a pénteken 200 méter pillangón bronzérmes honfitársa viszont 49.31-gyel a 30. helyen zárt. “Nem úsztam ki magam teljesen, ebben még bőven van, de azért délután teljesen más lesz, hiszen ott leszek a kétszáz döntőjében is, így együtt erre korábban nem igazán volt példa. Százon mindenképpen szeretnék ott lenni a fináléban, és jó lenne országos csúcsot úszni” – mondta Németh, aki hozzátette, meglepően jó formában van, érzésre is jók a délelőtti úszásai. “Nem ehhez vagyok hozzászokva, mintha most minden összeállt volna” – fűzte hozzá.

A VÁSÁRHELYI UGRAI PANNÁVAL A SORAIBAN A GYORSVÁLTÓ IS TOVÁBBJUTOTT

Az utolsó magyar érdekeltségű egyéni számban, női 50 méter pillangón Komoróczy Lora Fanni 26.76 másodperces idővel a 26. lett. A 4×50 méteres vegyes gyorsváltók küzdelmeiben mindössze két előfutamot rendeztek, a Nell Olivér, Jászó Ádám, Senánszky Petra, Ugrai Panna összeállítású négyes 1:30.91-gyel negyedik helyen lépett tovább. A hódmezővásárhelyi versenyző egyébként még pénteken, kedvenc versenyszámában, 100m pillangón állt rajthoz. Máté Hunor tanítványa akkor a 6. idővel jutott tovább a középdöntőbe, ahonnan óriási egyéni csúccsal menetelt tovább. A nevezési idejéhez képest 67 század másodpercet javított, és az európai mezőny legjobb időeredményével, 57,12-vel került a szombat délutáni döntőbe – közölte a HÓD ÚSZÓ SE. A romániai kontinensviadalon magyar idő szerint szombaton 17.00 órakor kezdődik az esti program.

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb