Mindenmás

Emberségből jeles: két kislány kívánságát teljesítette a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred, amíg édesapjuk távol van

Ellenállhatatlan kívánság érkezett a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred egy külszolgálatot teljesítő katonájának gyermekeitől az alakulathoz nemrég. A 7 éves Kitti és a 4 éves Bogi édesapja a szentesi laktanyán dolgozik, ám jelenleg külföldön van, a lányoknak pedig érthető módon már nagyon hiányzik. A szentesi MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred ezért meghívta őket a laktanyára, ahol rengeteg érdekes dologgal találkoztak, sőt, még ajándékokat is kaptak – számolt be róla a Honvédelem.

„Kedves Mikulás! „Apukám a szentesi laktanyában dolgozik, de jelenleg külföldön van. Nagyon hiányzik, ezért szeretnénk megnézni a munkahelyét” – fogalmazott kis levélíró. Győri Tibor szakaszvezető leánykái: a 7 éves Kitti és a 4 éves Bogi kívánságát az ezred természetesen örömmel teljesítette. A kislányok édesanyjukkal együtt látogatást tettek a Hídépítő Zászlóalj Mozgástámogató Század, Alacsonyvizi Hídépítő Szakasz asztalos műhelyében, ahol láthatták azokat a különböző – szakmai feladatok ellátásához szükséges – eszközöket, melyekkel édesapjuk egyébként dolgozik. Az izgatott gyermekek érdeklődve nézték a hatalmas gépeket és szippantották be a műhely faillatát. Ezt követően a lányok a Búvár Bázis izgalmas világával ismerkedtek, először „kicsiben” a búvárok akváriumával, majd pedig a gyakorló medencét és a számunkra félelmetesen mély merülő medencét nézték meg. Végül pedig a katonai mentőautó varázsa kerítette őket hatalmába.

MÉG AJÁNDÉKOT IS KAPTAK A LÁNYOK

Látogatásukat még emlékezetesebbé és izgalmasabbá tette az, hogy a Mikulás minden helyszínen egy-egy ajándékot „rejtett el” a kislányok részére, akik boldogan és élményekkel telve távoztak szentesi laktanyából.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb