Mindenmás

Száznál is több jelzés érkezett a rendőrséghez a márciusban történt tömegbaleset kapcsán, de továbbra sincs felelőse az M1-esen történt tragédiának

Még március közepén történt brutális tömegszerencsétlenség az M1-es autópályán, amelyről akkor mi is beszámoltunk. Autók és kamionok másodpercek alatt szaladtak egymásba és törtek rommá, egy ember életét vesztette, felelőse a történteknek azonban továbbra sincs – mondta el az Index megkeresésére illetékes Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka. 

Közel kilenc hónapja már, hogy porátfúvás miatt egy pillanatra olyannyira megromlottak a látási viszonyok az M1-es autópálya Pest vármegyei szakaszán, hogy egymás után futottak egymásba és törtek össze az autók. Menekülés nem volt az áldatlan állapotok elől, a hatóságok napokon keresztül takarították a baleset nyomait a sztrádáról. Eközben a pályafenntartónál is belső vizsgálat indult, a rendőrség pedig közúti baleset okozása miatt indított eljárást. 

JELENLEG IS FOLYIK A NYOMOZÁS

A nyomozás jelenleg is folyik – egyelőre ismeretlen tettes ellen –, kollégáim továbbra is szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket – írta a portál megkeresésére az illetékes kapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka. A szakembereknek van miből dolgozniuk, ugyanis a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban kifejezetten a balesettel kapcsolatban létrehozott egy e-mail címet, ahova várják a lakosság felvételeit a tragédiával kapcsolatban.

138 JELZÉS ÉRKEZETT EDDIG A RENDŐRSÉGHEZ, KÉP, VIDEÓ ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK FORMÁJÁBAN

Eddig összesen 138 jelzés érkezett be az egyenruhásokhoz, ezek között van videó, fénykép, de egyéb információk is. Mint ismeretes, március 11-én az M1-es autópályán harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött a Budapestről Győr felé vezető oldalon. Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, és egy 44 éves férfi életét is vesztette – összeégett holtestét egy autó alatt találták meg. Őt csak az igazolványa alapján lehetett azonosítani. A járművek közül 19 személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb