Szegedi Arcok

Karácsonyi jótékonysági akciót kezdeményeztek a szentesi katonák: kilenc iskola, közel 800 ajándékával lepik meg a hátrányos helyzetű gyermekeket

Katonáink is lázasan készülnek már a karácsonyra, s, mint látható, tőlük sem áll távol a jótékonykodás. Mint a honvedelem.hu tudatta, a Honvédelmi Minisztérium által szeptemberben meghirdetett karitatív program immár a célegyenesben van: az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonái összegyűjtötték a hátrányos helyzetű gyermekeknek szánt ajándékokat Szentes iskoláiban, melyekkel december 13-án lepik meg a kistérségben élő, hátrányos helyzetű gyermekeket.

KILENC ISKOLÁBÓL KÖZEL 800 AJÁNDÉKDOBOZ

Az ajándékosztást követően, a kistérségben élő, hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése érdekében december 13-án egésznapos rendezvénysorozatot szervez a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály (HNF) a Magyar Honvédség szentesi alakulatával, Szentes Város Önkormányzatával és a Tóth József Színház és Vigadóval együttműködve. A felhívás hatására kilenc iskolából közel nyolcszáz ajándékdobozt sikerült összegyűjteni a nemes cél érdekében, amelyeket a nagy napig az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred laktanyájában raktároznak el.

TÖBB MINT KÉTEZREN CSATLAKOZTAK A PROGRAMHOZ

„Hívószavunkhoz – és te készen állsz? állj közénk, add tovább – több, mint kétezren csatlakoztak, általános és középiskolák, pedagógusok, diákok, szülők, gyerekek, illetve cégek és társadalmi szervezetek egyaránt. Azt gondolom, ez egy szép társadalmi összefogással létrejött program” – hangsúlyozta Aranykovács Andrea, a HM HNF kulturális és társadalmi kapcsolatok osztályvezetője. Hozzátette: a Honvédelmi Minisztérium nagyszabású programsorozatot szervez köszönetképpen, ráadásul minden korosztály számára külön rendezvénnyel készülnek.

RENDKÍVÜLI TESTNEVELÉS ÓRÁVAL KÉSZÜLNEK A KATONASPORTOLÓK ÉS OLIMPIKONOK

A szervezésért felelős osztályvezető mellett Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (HOSOSZ) elnöke is meglátogatta az intézményeket az ajándékgyűjtés napján, december 11-én, ugyanis a gimnáziumokban katonasportolók és olimpikonok jóvoltából egy rendkívüli testnevelésórában lehet majd része szerdán a fiataloknak. Az általános iskolások számára az MH Szolnok Légierő Zenekar szolgáltat felejthetetlen élményt Rajzfilmslágerek című előadásával, emellett – a délután folyamán – a Szentesi Polgármesteri Hivatal dísztermében a civil lakosságnak is lehetősége nyílik egy kötetlen beszélgetésre a katonasportolókkal.

A jótékonykodás helyszíne nem véletlen; a programban részt vesz a Honvéd Kadét Program révén a Honvédelmi Minisztériummal szoros kapcsolatot ápoló két intézmény, a csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium, illetve a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum is.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb