Kikapcs

Ezt nem láttuk szembejönni: 100 év után nyit újra mozi Magyarországon, és ez pont Szegeden történt! Ott voltunk a megnyitón! (videó)

Fogadjátok szeretettel a legújabb kultúr-csemege beszámolónkat, ami egyenesen ÚjSzegedről, a frissen megnyílt Kárpátia Filmszínházból érkezik! Mert igen, tényleg megtörtént: 100 év után újra mozi nyílt Magyarországon, és ez hihetetlen, de Szegeden történt!

Először is, a helyszín maga lehengerlő! A Délvidék Ház a Kárpátia Filmszínházat üzemelteti, ami egy igazi retro-érzést kínáló, modern technikával felszerelt filmszínház. A belső tér olyan, mintha egyenesen egy filmbe csöppentünk volna – köszönhetően a kolozsvári Corvin Filmgyár inspirálta enteriőrnek és a filmtörténeti plakátkiállításnak. Nem csak egy mozi, hanem egy időutazás!

A megnyitó napján ott voltunk, és higgyétek el, az egész esemény egy hatalmas WOW volt. A megnyitó ünnepségen Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár és Káel Csaba kormánybiztos mondtak beszédet, de a show-t a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kamarazenekara és Sztankay Ádám műsorvezető lopta el!​​

Az egyetemmel kötött együttműködés aláírása is történelmi pillanat volt. Prof. Dr. Gelén Klára oktatási-rektorhelyetes a Szegedi Tudományegyetem részéről, valamint Dr. Szabó Pál Csaba, a Magyar Házak Nkft. ügyvezetője ünnepélyes keretek között írták alá a megállapodást​​.

A programokról is beszéljünk! A filmszínházban nem csak egyszerű filmvetítések várnak: van itt minden, amire csak számítani lehet. Tematikus estek, mint a „Színészvarázslók”, „Aranykor”, vagy a „Krimi Szombat” – mindegyik más és más hangulatot visz a moziélménybe. A „Szép Idők” Filmkör pedig a nyugdíjasoknak nyújt kellemes kikapcsolódást – egy pohár kiváló borral a kezükben!

És a megnyitó film? A 80 Huszár, ami egy klasszikus magyar film, Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész érdemes művész köszöntőjével kezdődött​​. Na jó nem is írjuk tovább inkább mutatjuk, mert természetesen Kiss Balázs kollégánkat meghívták a megnyitóra, és ha már ott voltunk akkor forgattunk is Nektek:

Na, kíváncsiak lettetek? Akkor irány a Kárpátia Filmszínház! További infókért és jegyekért látogassatok el a www.karpatiafilmszinhaz.hu weboldalra. Ne hagyjátok ki ezt a különleges moziélményt Szegeden! És ne felejtsétek, a legfrissebb szegedi hírekért maradjatok velünk, mert mi ott vagyunk mindenhol, ahol történik valami izgi! Ha pedig Ti láttok valami izgalmasat előre is köszi, ha elkülditek nekünk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb