Kikapcs

Dixieland gálakoncert, Koncz Zsuzsa, Vastag Csaba, Tóth Vera és Halász Judit a legkisebbeknek – befutott az Újszegedi Szabadtéri Színpad 2024-es részletes programja

A mai napig kellett várni az Újszegedi Szabadtéri Színpad 2024-es koncertműsorára. A Szegedi Szabadtéri Játékok kisebb játszóhelyén ezúttal nyolc exkluzív zenés est várja a nézőket. Mint megtudtuk, lesz Dixieland gálakoncert, de Szegedre jön a Margaret Island, és az operettrajongók sem maradnak csemege nélkül az újszegedi színpad 2024-es kínálatában.

Június végétől augusztus közepéig ismét a zenéé a főszerep az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. 2024-ben összesen nyolc koncert kínál majd igényes és változatos kikapcsolódási lehetőséget a szegedi és Szegedre látogató zenekedvelőknek. Harmadik alkalommal rendezik meg a különleges koncertsorozatot a Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, évről évre több estével, változatosabb kínálattal. Ezúttal az operettől a rock’n’rollig, az elmúlt évtizedek legnépszerűbb és legelismertebb művészeitől a kortárs könnyűzene és dzsessz kiválóságaiig terjed a műfajok és fellépők széles palettája.

DIXIELAND GÁLAKONCERT ÉS A MARGARET ISLAND

Június 26-án egy fergeteges Dixieland gálakoncert nyitja meg a zenés estek sorát, ahol a hazai dzsesszvilág legelismertebb képviselői közül a Benkó Dixieland Band, Bényei Tamás és a Hot Jazz Band, aszegedi Molnár Dixieland Band, valamint Falusi Mariann és Gájer Bálint kápráztatja el a közönséget a magyar dixie legjavával.

Egy héttel később a mai könnyűzene egyik legnépszerűbb zenekara, a Margaret Island érkezik majd első Szabadtéri-fellépésére: pozitív hangvételű és elgondolkodtató dalaik egy kirobbanó lendületű koncerten szólalnak majd meg az újszegedi fák alatt.

CSEMEGE AZ OPERETTRAJONGÓKNAK

Az operettrajongók sem maradnak csemege nélkül az újszegedi színpad 2024-es kínálatában: a „Kálmán Imre – 120 perc a Föld körül” című est az operettkirály legismertebb slágerei és ritkábban játszott gyöngyszemei segítségével repíti világkörüli zenés utazásra a közönséget, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Árvai Dániel, Denk Viktória, Kollár Péter Erik, Frankó Tünde, Haraszti Elvira és Kádár Szabolcs János, valamint a Monarchia Operett tánckara és zenekara pazar előadásában, július 10-én.

KONCZ ZSUZSA IS VELÜNK LESZ

A boldog békeidőket idéző operettgála után egy velünk élő ikon, a magyar könnyűzene egyik állócsillaga, Koncz Zsuzsa érkezik az Újszegedi Szabadtérire. A számtalan kitüntetéssel jutalmazott, Érdemes Művész összetéveszthetetlen alt hangja és különleges dallamai egy meghitt est alkalmával egy kis nosztalgiával, örökérvényű igazságokkal, feledhetetlen slágerekkel várják a nézőket július 24-én.

A CSÓKKIRÁLY, AVAGY A HUNGÁRIA LEGNAGYOBB SLÁGEREI IS FELCSENDÜLNEK SZEGEDEN

A nosztalgiázni vágyókat egy héttel később is visszavárja a Szabadtéri, méghozzá egy hatalmas bulival: Szente Vajk rendezésében, Túri Lajos Péter koreográfiáival a Csókkirály – a show fellépői gondoskodnak a kirobbanó szórakozásról. Vastag Csaba, Feke Pál, Szulák Andrea, Király Viktor, Csonka András és Arany Timi a nyolc tagú Crescendo Music Orchestra és Női Tánckar közreműködésével, új hangszerelésben szólaltatja meg Fenyő Miklós és a Hungária legnagyobb slágereit a káprázatos látványvilágú koncertshow alkalmával.

TÓTH VERA: TALÁLKOZÁSOK

A fergeteges hangulatú estet újabb zenei különlegesség követi az újszegedi színpadon július 31-én: Tóth Vera Találkozások című koncertjén a dzsessz, a blues, a swing és az izgalmas crossoverek világágba csöppenhet a közönség. Az emlékezetes fúziós zenei pillanatok megteremtésében a Budapest Jazz Orchestra és az Óbudai Danubia Zenekar mellett olyan kitűnő vendégművészek segédkeznek majd az aranytorkú énekesnőnek, mint Horváth Charlie, Rab Gyula tenor, a müncheni Gärtnerplatz Theather operaénekese, Iván Szandra zeneszerző-énekesnő-zongorista, Duka László prímás-hegedűművész és fia, a mindössze 13 éves Duka László Jr. zongoraművész.

CSEH TAMÁS EMLÉKE ELŐTT IS ADÓZNAK

Augusztusban Cseh Tamás emléke előtt adózik a Szabadtéri Játékok egy egyedülálló emlékesttel. A nagyszerű zenész-zeneszerző legemlékezetesebb, Bereményi Gézával közös dalai Hrutka Róbert zeneszerző, zenész, producer, Szegezdi Róbert, a Szegedi Nemzeti Színház kiváló színművésze és művésztársaik előadásában elevenednek meg augusztus 7-én a „Csönded vagyok” című esten.

HALÁSZ JUDIT, A LEGKISEBBEKNEK

Végül, az újszegedi koncertsorozat történetében először, kifejezetten a legkisebbeknek és családjuknak szóló programmal készül a Szabadtéri Játékok. Generációk kedvence, az énekelt (gyermek)vers műfajának hazai meghonosítója, Halász Judit augusztus 14-én a „Csiribiri” koncerttel örvendezteti meg a közönséget, csokorba fogva pályafutásának legnépszerűbb dalait. A legfiatalabb látogatókra való tekintettel ez a koncert kivételesen 19.00 órakor veszi majd kezdetét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb