Sport

Brutál szegedi büszkeség: Roy Jones Jr. előtt néztek farkasszemet, Nakota Veronika, Simon Márkó és Gémes Levente is magyar bajnok lett

Magyar bajnoki címmel zárta a 100. Papp László Magyar Ökölvívó Bajnokságot a Szeged Box Club három versenyzője, mint Gál László vezetőedző közzétette, felnőtt női 75 kg-ban Nakota Veronika, férfi 80 kg-ban Simon Márkó, 71 kg-ban pedig Gémes Levente is bajnok lett. Extra szegedi büszkeség, hogy a döntős meccsek mérlegelése és face-off – jai a sportág non plus ultrája, Roy Jones Jr vezényletével zajlottak le, így aztán az orosz-ukrán háború elől korábban Szegedre menekült Veronika és a nemrég Európa-bajnoki bronzéremig menetelő Márkó is az 54 éves ikon előtt nézhetett farkasszemet ellenfelével.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló 100., jubileumi OB-n a Szeged Box Club öt versenyzője is döntőbe jutott, Veronika és Marko mellett Nagy Rita, Gémes Levente és Király Balázs is behúzta az elődöntőket.

A klub vezetője, Gál László szombat este arról posztolt,

  • hogy felnőtt női 75 kg-ban Nakota Veronika,
  • férfi 80 kg-ban pedig Simon Márkó,
  • majd 71 kg-ban Gémes Levente is megnyerte a döntőt,

így aztán mindhárman magyar bajnokok lettek, amelyhez

szívből gratulálunk!

Külön büszkeség, hogy Levente utolsó éves ifiként vett részt a felnőtt bajnokságon.

Nakota Veronika ifjúsági világbajnok ukrán ökölvívóval – aki a háború borzalmai után a Szeged Box Clubban lelt új családra – pont pár hete készítettünk Szeged365 videós interjút, ha egy igazán inspirálót szeretnél szombat estére, megtaláltad:

A bajnokság sztárvendége, a korábban négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző legenda, Roy Jones Jr. a Sport365 beszámolója szerint mindkét mérkőzést megtekintette a Nemzeti Sportcsarnokban, miután megkoszorúzta Papp László szobrát.

Fotók: Gál László

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb