Smart Szeged

Atlantisz világa és 12 méter magasból induló csúszda: kész lett a makói Hagymatikum új részlege

Tavasszal birtokba vehetjük Makó újjávarázsolt büszkeségét, a végéhez ért ugyanis a több mint 11 milliárd forintos gigaberuházás. Gőzerővel zajlik a műszaki átadás-átvétel a makói Hagymatikumban jelenleg.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítése – számolt be róla Farkas Éva Erzsébet a Promenad24 szerint. A makói polgármester arról tájékoztatott, a pénteki napon megkezdődött a fürdő új részlegének műszaki átadás-átvételi eljárása.

JANUÁRBAN INDUL A PRÓBAÜZEM

„A felmerülő kisebb javítási feladatokat a kivitelezőnek január 31-ig kell majd elvégeznie, és jövő év első hónapjában megkezdődik a beruházás próbaüzeme is. Köszönjük Magyarország Kormánya és Lázár János miniszter úr, valamint a tervezők és a kivitelező támogatását, amely nélkülözhetetlen volt ennek a mérhetetlenül nagy előrelépést jelentő fejlesztésnek a megvalósulásához. Együtt új alapokra helyezzük Makó jövőjét” – írta Farkas Éva Erzsébet.

EGYEDI SZOBORPARK ÉS NÉGY ÉVSZAKOS CSÚSZDA

A gigaberuházás indulásakor a magyar kormány 9 milliárd 200 millió forint támogatást biztosított, melyet a felmerült pluszköltségek miatt 848 millióval kiegészített, s ezeken felül az önkormányzat még 1 milliárd 50 millió forintot kapott kiegészítő fejlesztések megvalósítására Lázár János miniszter közbenjárására. A nagyközönség előtt tavasszal megnyíló új részlegben egyebek mellett családi élményzóna lesz, különleges élményeket kínál majd a Makovecz Imre rajzaiból megálmodott egyedi szoborpark, Atlantisz világa, a virtuális valóságelemek, a három 12 méter magasból induló, akadálymentes, négy évszakos csúszda, valamint a külső termálmedence és medencebár is.

Fotók: Farkas Éva Erzsébet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb