Kikapcs

Vajon lesz fehér karácsonyunk Szegeden? Mutatjuk, mi vár ránk

Erősen szeles, de kora tavasziasan enyhe napok jönnek péntektől, szenteste napján délnyugaton közel 15 fok is lehet. Eddig sem adtak túl sok bizakodást az előrejelzések a fehér karácsonyt illetően, mostanra pedig már egyre biztosabban kijelenthető, hogy a trend ezúttal sem törik meg, vagyis az ország nagy részén idén sem lesz fehér a karácsony, Szegeden egyelőre 0 százalék az esélye.

Fehér karácsony alatt egyébként azt értjük, ha december 24-én este összefüggő hótakaró borítja a felszínt – emelte ki az Időkép, akik hozzátették, hogy azért marad el ismét a fehér karácsony, mert megerősödik a zonalitás.

EGYMÁST ÉRIK MAJD A CIKLONOK

Mint kiderült, az Atlanti-óceán felől a hét második felében egymást érik majd a nyugatról kelet felé vonuló ciklonok, megerősödő nyugatias áramlással az évszakhoz képest jóval enyhébb, időnként nedves légtömegek érkeznek.

Pénteken, szombaton és vasárnap így gyakran lesz majd erős, viharos a nyugatias szél, és időszakos esőre, záporokra is számíthatunk, a télies hőmérsékleteknek pedig nyoma sem lesz. Éjjelente is csak kevés helyen fordulhat elő gyenge fagy, napközben pedig többfelé elérjük, meghaladjuk majd a 10 fokot, sőt délnyugaton vasárnap a 15 fokot is megközelíthetjük.

A HEGYEKBEN LÉVŐ HÓTAKARÓ IS ELOLVAD KARÁCSONYRA

A hegyekben még meglévő hótakaró is várhatóan elolvad az ünnepekre, így az ország nagy részén egyre inkább a nullához közelít a fehér karácsony esélye. De azt gondoljuk, az elmúlt éveket, sőt lassan évtizedeket tekintve ebben semmi meglepő sincs.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb