Szegedi Arcok

Ilyen, amikor Szeged összefog: sikeres volt a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ gyűjtése, rengeteg játékot kapnak a kárpátaljai Rahón élő magyar ovisok

Mint megírtuk, a kárpátaljai Rahó magyar óvodájának gyűjtöttek, és jótékonysági kézműves vásár is tartottak Szegeden. A Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Karácsonyváró programjának ezen része, az adománygyűjtés lezárult: a december 10-ig összegyűlt játékok csütörtökön a Szeged-Csanád Egyházmegye Karitász csoportja segítségével útnak is indultak a kárpátaljai Rahó város óvodásai felé.

A hat, játékokkal teli doboz sok fejlesztő- és társas játékot valamint könyveket is tartalmaz, sikeres volt tehát a Miniszterelnökség által kezdeményezett adventi adománygyűjtő akció. Szeged legrégebbi testvérvárosának magyar óvodásai hamarosan örülhetnek új játékaiknak – tudtuk meg a szervezőktől.

DECEMBER 10-IG VÁRTÁK A FELAJÁNLÁSOKAT

Mint kiemelték, Advent közeledtével a Miniszterelnökség kezdeményezésére a Civil Központok országos hálózata minden vármegyében, így Csongrád-Csanádban arra vállalkozik, hogy jótékony célú programok gazdája legyen. Ennek jegyében többféle adománygyűjtésben vesznek részt a szegedi központ munkatársai is. November végén közzétett felhívásukban a kárpátaljai Rahó város Harangvirág 3. sz. Magyar óvoda apróságainak indítottak adománygyűjtést: az intézmény pedagógusaival történt egyeztetés után társasjátékok, oktatási-nevelési és fejlesztő játékokat vártak december 10-ig.

SIKERES VOLT A GYŰJTÉS, RENGETEG JÁTÉKOT GYŰJTÖTTEK

A gyűjtés sikerrel zárult: teljesíteni tudják a határon túli magyar óvoda óvodapedagógusainak kérését, mert a felajánlások között nagyon sok képkirakó, építő és foglalkoztató valamint társasjáték akadt, sőt olyan mese- és mondókáskönyvek is érkeztek, amelyekből új verseket, mondókákat tanulhatnak az anyanyelvükön a gyerekek. Az adományok fejlesztik tehát majd a kézügyességüket, memóriájukat, kreativitásukat és még a nyelvhasználatot is segítik.

A LEGTÖBB FELAJÁNLÁS A NAV-TÓL JÖTT

Az adományozók között voltak magánszemélyek és civil szervezet is, mint például a Fatima Ház Alapítvány, ám a legtöbb felajánlás a Nemzeti Adó és Vámhivatal Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága munkatársaitól és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársaitól érkezett a szegedi Civil központba. A játékokat a központ munkatársai gondosan becsomagolták, az ajándék a Katolikus Karitász segítségével jut ki a kárpátaljai településre.

A JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR MÉG TART

Emellett csatlakoztak a Fatima Ház Alapítvány által szervezett adventi jótékonysági kézműves vásárhoz is ahol civil szervezetek saját céljaik megvalósítása érdekében gyűjtik az adományokat. Az Adventi civil börze elnevezésű jótékonysági vásár viszont még tart: egészen december 22-ig lehet a civilek által készített kézműves ajándékokat, karácsonyi díszeket vásárolni a Fatima Ház Alapítvány Napsugaras alkotóházának udvarán, Szegeden, a Csaba utcában. A vásáron befolyt pénzt minden, a jótékonysági vásárhoz csatlakozott szervezet a saját céljára fordítja majd, vagyis hátrányos helyzetű családokat és megváltozott munkaképességű vagy mozgáskorlátozott személyeket támogatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb