Kikapcs

A kárpátaljai Rahó magyar óvodájának gyűjtenek, és jótékonysági kézműves vásár tartanak Szegeden – társasjátékok, oktatási-, nevelési és fejlesztő játékok felajánlását várják

A kárpátaljai Rahó magyar óvodájának gyűjt, és jótékonysági kézműves vásárt szervez a Civil Központ Csongrád-Csanád vármegyében – tudtuk meg a szervezőktől. Szerkesztőségünknek küldött közleményükben azt írják, hogy az advent közeledtével a Miniszterelnökség kezdeményezésére a Civil Központok országos hálózata minden vármegyében, így Csongrád-Csanádban is arra vállalkozik, hogy jótékony célú programok gazdája legyen.

Hozzátették, hogy ennek jegyében többféle adománygyűjtésben vesznek részt a szegedi központ munkatársai is. Mindenekelőtt a kárpátaljai Rahó város Harangvirág 3. sz. Magyar Óvoda munkáját szeretnék segíteni, ezért társasjátékok, oktatási-nevelési és fejlesztő játékok felajánlását várják magánszemélyektől, civil szervezetektől, vállalkozásoktól egyaránt.

TESTNEVELÉSI ÉS MOZGÁSFEJLESZTÉST SZOLGÁLÓ ESZKÖZÖKET VÁRNAK

Mindezek mellett adventi jótékonysági kézműves vásárt is rendeznek Szeged-Felsővároson, ahol közcélú feladatokat végző civil szervezetek saját céljaik megvalósítása érdekében gyűjtik az adományokat a civil központ szervezésében. Egyéni és csoportos foglalkozásokhoz egyaránt használható játékokra, testnevelési eszközökre lenne szüksége a rahói Harangvirág Óvoda közösségének. Az intézmény munkatársától, Melnicsuk Veronikától kapott tájékoztatás szerint a gyerekek aktivitását igénylő játékokat köztük testnevelési és mozgásfejlesztést szolgáló eszközöket várnának:

  • legot,
  • puzzlet,
  • matatófalakat,
  • Montessori eszközöket,
  • labdákat,
  • karikákat szeretnének.

Ezeket a civil központ nyitvatartási idejében december 10-ig várják a szervezet munkatársai, a Mérey utca 6/b szám alatti társas irodaház földszintjén.

MÉG LEHET CSATLAKOZNI AZ ADVENTI JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁRHOZ

A „Karácsonyváró” másik célja, hogy Szegeden lehetőséget teremtsenek a közcélú feladatot ellátó civil szervezetek számára az adománygyűjtésre. Ennek érdekében korlátozott számban még lehet csatlakozni a szegedi Napsugaras Alkotóház udvarán kialakított adventi jótékonysági vásárhoz, amelynek szervezője a Fatima Ház Közhasznú Alapítvány. Itt a civil szervezetek saját készítésű apró tárgyakat kínálhatnak megvásárlásra jótékony céllal. Lesznek például mézeskalácsok, horgolt játékfigurák, karácsonyi asztaldíszek, adventi koszorúk, ékszerek, kézzel készített képeslapok, egyedi szövet táskák és sálak valamint gyertyák. A vásár lényege az, hogy a befolyt összeget a szervezetek saját céljaik megvalósítására használják fel.

20 NAPON ÁT TART A JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR

Eddig a Fénysugár Medicina a Megváltozott Munkaképességűekért Egyesület, a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány, a Gizella Királyné Alapítvány és a Napforduló Szolgálat csatlakozott az akcióhoz, a házigazdák még néhány szervezet számára tudnak helyet biztosítani. A jótékonysági vásár 2023. december 2-től 2023. december 22-ig tart majd, kedd, szerda és pénteki napokon 8 és 18 óra között, hétfőn és csütörtökön 8-15-ig, hétvégén 10 és 18 óra között lesz nyitva a Szeged, Csaba utca 34. szám alatt található épület udvarán.

Az adományozók ezen a helyszínen is leadhatják a rahói óvodának szánt társas és készségfejlesztő játékokat.

Rahó (Ukrajna) egyébként Szeged legrégebbi testvérvárosa, az erről
zóló megállapodást 1939-ben írták alá, amit 1997-ben megerősített a két Tisza-parti település.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb