Szegedi Arcok

Szívmelengető összefogás: a Pick Szeged licitre bocsátott tárgyainak árából kaphattak új kiságyakat a szegedi onkológiai osztály kis betegei

A Jézuska már ma reggel megérkezett az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központba. Két új kisággyal gazdagodott ugyanis a szegedi gyermekklinika onkológiai részlege, melyet a „Reménysugár” a Dél-alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány vásárolt a kis betegek számára abból az adományból, melyet az OTP Bank – Pick Szeged csapata ajánlott fel számukra.

Egy szívmelengető összefogásnak köszönhetően két új kisággyal gazdagodott a szegedi gyermekklinika onkológiai osztálya. Az OTP Bank – Pick Szeged kézilabdacsapata által felajánlott, játékosai által aláírt labdát és mezt bocsátották licitre a jó ügy érdekében. A labda és a mez kikiáltási ára 100-100 ezer forint volt. Előbbi tárgy 500 ezer, utóbbi 1 millió 200 ezer forintért kelt el. A befolyt összegből a Reménysugár Alapítvány egy „Tom2″ új kiságyat vásárolt.

A KÉT ÁGY MEGVÁSÁRLÁSÁRA A LICITNEK ÉS EGY CSALÁD ADOMÁNYÁNAK KÖSZÖNHETŐEN KERÜLHETETT SOR

Mint Dr. Kovács Dénestől, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnökétől megtudtuk, a jótékonysági akció ötlete onnan indult, hogy a PC Trade vezetője, Tóth Gábor jó kapcsolatot ápol a Pick Szeged csapatával, ennek köszönhetően kapott tőlük egy labdát és egy mezt, amit aukcióra bocsátott. Az Iparkamara éves gyűlésén pedig a hódmezővásárhelyi Jan-Ker 2001 Kft. mind a két tárgyra tekintélyes licitet tett. Az ágyak darabja mintegy 2 és félmillió forintba kerül. A hódmezővásárhelyi cég adományának köszönhetően összejött az egyik ágy árának a kétharmada, a fennmaradt részt pedig a .Reménysugár Alapítvány biztosította. A másik ágy vásárlására pedig egy szegedi család támogatásának köszönhetően kerülhetett sor.

SOK ELŐNYE VAN EZEKNEK AZ ÁGYAKNAK

Dr. Kovács Dénes elmondta, ezeknek az ágyaknak a nagy előnye, hogy a nővérek bármilyen pozícióba hozzáférnek a kisgyermekhez, nem kell felébreszteni, nem kell átforgatni őket, hanem egy gombnyomással meg tudják ezt oldani. A másik, hogy nagy segítséget jelent a szülőknek is, ha az ágyban szeretnének játszani, bármilyen foglalkozást végezni gyermekükkel. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ezek fertőtleníthető ágyak, nem amortizálódnak le a fertőtlenítőszerektől.

SZIMBOLIKUS JELENTŐSÉGE VAN

“A mai átadónak szimbolikus jelentősége is van számunkra. Olyan ez, mint egy modern története a kis Jézusnak a jászolban, hiszen a kiságyat pont karácsonykor fogja az első gyermek megkapni. A másik része a dolognak, hogy úgy próbálunk haladni a korral, hogy most az egészségügyi ágyakat cseréljük ki az osztályunkon. Ezek elég nagy tételek, 2,5 millió forintba kerül egy ilyen ágy” – tudtuk meg Dr. Kovács Dénestől.

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb