Szegedi Arcok

Szolgál, véd és testet épít a szegedi zsaru: „Szeretnék Magyarország színeiben kijutni a világbajnokságra”

Szegedi rendőr nyerte a PCA Remzső Ferenc Classic testépítő verseny egyik kategóriáját – írtuk meg december legelején, amikor Bartó Dávid rendőr törzsőrmester elképesztő eredményeket ért el. Mint kiderült, a rendőr a hivatása és a hobbija során is mindent belead, és hazánk színeiben szeretne kijutni a világbajnokságra!

Bartó Dávid rendőr törzsőrmester nagyon sikeres évet zárt 2023-ban testépítőként. Sokan nem tudják, de egy testépítő megmérettetésén mindössze néhány perc alatt dől el az, amire előtte legalább egy, de inkább másfél évet készülnek a versenyzők.

ALAPKÖVETELMÉNY A SPORTOS TESTALKAT

“Annyiból szerencsém van, hogy ahol dolgozom, a rendőrségen belül a fizikai erő és a sportos testalkat fenntartása alapkövetelmény. Ez inkább előnyömre válik, hogy rendőrként dolgozom és testépítéssel foglalkozom” – kezdte a Metropolnak adott interjújában a sportoló zsaru, akinek az edzések, a tréningek már 14 éve az élete részét képezik. Eredetileg az erőemelést választotta, ám egy sérülés miatt azzal fel kellett hagynia. “Maga a versenyzés vonzott, így váltottam a testépítésre, mint versenysport” – emelte ki.

MEGHOZTA A VÁRT EREDMÉNYT A LEGALÁBB HETI HAT EDZÉS ÉS MEGFELELŐ TÁPLÁLKOZÁS

Dávid színpadi versenysúlya 97 kilogramm volt, amihez kb. 1-2 volt a testzsírszázaléka. A heti legalább hat edzés és a megfelelő táplálkozás meg is hozta számára az eredményt. Rendkívül sikeres őszi szezont tudhat maga mögött aranyérmekkel, dobogós helyezésekkel, amiknek köszönhetően kijutott Spanyolországba a PCA világbajnokságra, ahol medium bodybuilding, azaz a közepes magasságú testépítésben 5. helyezett lett.

A CÉL A VILÁGBAJNOKSÁG

“A szezon végén értékeljük az addigiakat, megnézzük az elért eredményeket, a képek alapján a formát. A hiányosságokat pótoljuk, és főleg azt az izomcsoportot erősítjük, fejlesztjük, amit a leginkább kell” – fejtette ki Dávid, aki Szegeden készül fel a versenyekre. Az edzéseket a holtszezonban is folytatja, de nem annyira feszes tempóban. Mint kiderült, szeretne az eddigi eredményein javítani és Magyarország színeiben kijutni a világbajnokságra, és ott felállni a dobogó legfelső fokára. Nagyon szurkolunk ehhez, csak így tovább!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb