Mindenmás

Megváltozik az ünnepi időszakban a vonatok és a buszok közlekedési rendje

A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és az év végén, újévkor megváltozott rend szerint járnak – közölte a Mávinform szerdán. A közlemény szerint december 22-től január 2-ig az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek.

Mint kiderült, a lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom ezt megkívánja – emelték ki, majd hozzátették, hogy

  • december 24-én és 25-én az ünnepnapi,
  • december 26-án a vasárnapi,
  • december 31-én az ünnepnapi,
  • január elsején a vasárnapi,
  • január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik:

  • csütörtökön munkanapon
  • és a hét utolsó tanítási napján, 22-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján,
  • 23-án szabadnapon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok,
  • december 24-én, szenteste és december 25-én, karácsony első napján munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok,
  • december 26-án a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes – írták.

A buszok december 27. és 29. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek, míg szerdán a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben. December 30-án szabadnapi, december 31-én, szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok – fűzték hozzá.

DECEMBER 24-ÉN ÉS 31-ÉN 16 ÓRA UTÁN A BUSZOK TÖBBSÉGE NEM KÖZLEKEDIK

Mindezek mellett január 2. és 5. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

Felhívták a figyelmet arra, hogy december 24-én és 31-én 16 óra után az autóbuszjáratok többsége, illetve karácsonykor és a két ünnep között számos járat nem közlekedik.

Az áruházak és bevásárlóközpontok december 25-én, 26-án és január 1-jén zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek ebben az időszakban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb