Mindenmás

Napi pakk: ködös, majd napos időnk lesz ma, 10 éve, hogy megszűnt a 10-es busz Szegeden

Igaz reggel ködösen indul a napunk, később azonban feloszlik, s átveszi a helyét a napsütés. Kerek évfordulóra is emlékezünk ma: pontosan 10 éve, hogy megszűnt a 10-es busz Szegeden. Ha már közlekedés, jó, ha tudod, katonai menetoszlopokra és megnövekedett katonai jelenlétre számíthatunk ma Hódmezővásárhely és Maroslele térségében. Kortyolj egy nagyot a kávédból, meghoztuk a Napi pakkot a legfontosabb reggeli hírekkel.

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Teofil, Ignác, Krisztián, Keresztély és Eugén nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 103 éve született Szabó Ottó, Jászai Mari-díjas színész szinkronszínész (Derrick és Obi-Wan Kenobi magyar hangja).
  • 14 éve halt meg Brittany Murphy amerikai színésznő (Spinédzserek).
  • 78 éve született Peter Criss zenész, a Kiss együttes tagja.
  • 10 éve szűnt meg a 10-es busz Szegeden, az utolsó járat 22 óra 55 perckor indult Tarjánból.

KÖDÖS LESZ A REGGELÜNK, DE UTÁNA A NAP IS KISÜT SZEGEDEN

Szerdán is párásan, ködösen indul a nap Szegeden, majd északnyugat felől hidegfront érkezik. A napsütést követően növekedni kezd majd a felhőzet és elszórtan gyenge eső is kialakulhat. Szegedre csak az esteli órákra jósolnak egy kevés csapadékot. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati-északnyugati szél, mely kisöpri a hazánk felett rekedt, nyirkos levegőt. Hajnalban -3, napközben pedig 8 fok lesz majd városunkban.

KATONAI MENETOSZLOPRA ÉS MEGNÖVEKEDETT KATONAI JELENLÉTRE SZÁMÍTHATUNK MA

Katonai menetoszlopokra és megnövekedett katonai jelenlétre kell számítani Hódmezővásárhely és Maroslele térségében – közölte szerkesztőségünkkel az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár kommunikációs részlege.

MA NÉPZENEI NAGYKONCERTET TART A MAGYAR MŰVÉSZETI AKADÉMIA SZEGEDI MUNKACSOPORTJA

„Békesség a földön az embernek…” – ezt az adventi ének szövegéből származó idézetet választotta mottóul idén a Mester Tanoda Alapítvány ünnepi, népzenei nagykoncertjének, melynek hagyománya csaknem két évtizedes múltra tekint vissza. Ezzel a koncerttel zárja idei támogatott programjai sorát a Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportja december 20-án, 19 órától a Torontál téri Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb