Mindenmás

Napi pakk: szeles idő, 7 fok, új menetrend a szegedi közösségi közlekedésben és Orbán Viktor a Kormányinfón

Izgalmas egy csütörtök elé nézünk Szegeden. Az időjárás is tartogat meglepetéseket, napközben napos, de előtte ködös időjárásunk lehet, majd este jön az eső és a szél. Mindemellett Kormányinfó is lesz ma, nem is akárkivel, hiszen maga Orbán Viktor tartja. Változik az SZKT menetrendje, és programok is lesznek! Mutatjuk, mi minden lesz ma Szegeden, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS FESZTY ÁRPÁD

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tamás, Bodomér, Izidor, Izor, Péter, Pető, Témisz és Thomasz nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 202 éve született Borsos József festőművész, fényképész,
  • 167 éve Feszty Árpád festőművész (Magyarok bejövetele – körkép). Főleg vallási tárgyú és történeti képeket festett. Népszerűségét elsősorban a Magyarok bejövetele (1896) c. körképének köszönhette, amely ma a Ópusztaszeren látható.
  • 86 éve született Jane Fonda amerikai színésznő, politikai aktivista, a fitness hullám elindítója (Barbarella),
  • 77 éve pedig Demjén (Rózsi) Ferenc rockénekes.

KÖDÖS REGGEL, ESŐS ESTE

Csütörtök reggelre ismét több helyen válik ködössé, párássá a levegő, ami a feltámadó szél hatására hamar feloszlik. Kezdetben naposabb idő ígérkezik Szegedre, majd estétől erős viharos széllel érkezik az eső. Hajnalban 0, majd napközben a maximumok 2 és 10 fok között alakulnak.

ORBÁN VIKTOR TART KORMÁNYINFÓT

A kormányinfó keretében nemzetközi sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor csütörtön – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda. Az esemény nem meglepő, hiszen Gulyás Gergely már korábban beszélt arról, hogy a miniszterelnök az előző évekhez hasonlóan jelen lesz az év utolsó kormányinfóján.

ÚJ MENETREND AZ SZKT JÁRATAINÁL

A Szeged Megyei Jogú Város helyi közforgalmú közösségi közlekedésében 2023. december 21. és 2024. január 08. között, a tanszüneti időszakban – 2023. december 22. – 2024. január 05.- és az ünnepek alatt (karácsony, újév) az autóbuszok, trolibuszok és villamosok ideiglenes menetrend szerint közlekednek majd Szegeden.

ÓRIÁSBÁBOK ÉS JÉGSZOBRÁSZ SHOW A DÓM TÉREN

Mintha csak most indult volna, s december 24-én, vasárnap már véget is ér az idei Szegedi Karácsonyi Hetek, addig viszont erős programokkal hangolódhatunk az ünnepekre a Dóm téren. Csütörtökön 16 órától megérkeznek az óriásbábok a Dóm téri forgatagba, majd 17 órától egy látványos jégszobrász show részesei lehetünk.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is! Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb