Smart Szeged

Magyar Közlöny: 46 milliárd forinttal támogatja a kormány azt az ipari területet Szegeden, ahova a kínai BYD elektromosautó-gyártó érkezhet

A magyar kormány határozatában hivatalosan is támogatja a Szeged Ipari Park komplex infrastrukturális fejlesztését. Hozzávetőleg 46 milliárd forintból támogatják az ipari területet, ahova sajtóértesülések szerint a kínai BYD elektromosautó-gyártó érkezhet.

A kormány a csütörtök este megjelenő Magyar Közlönyben ismertette a Szeged Ipari Park infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó terveket. A projekt célja a regionális gazdaság erősítése, valamint a helyi közlekedési és közüzemi infrastruktúra javítása – írja az index.hu.

46 MILLIÁRD FORINTOT FORDÍT A KORMÁNY A SZEGED IPARI PARK ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSÉRE

A beruházások tegnap esti közlése összefügghet azzal a sajtóértesüléssel, miszerint pénteken bejelenthetik Szegeden a kínai BYD elektromosautó-gyárat. Hozzávetőleg 46 milliárd forintot fordít a kormány a Szeged Ipari Park átfogó fejlesztésére és a kapcsolódó utak bővítésére – derül ki a Magyar Közlönyből.

TÖBB KÖZÚTI PROJEKT

A fejlesztés részeként tehát több közúti projekt is megvalósul, beleértve az ötös főút 2×2 sávossá bővítése az M43-as autópálya és az ELI-ALPS lézerközpont közötti szakaszon, közvilágítással és kerékpárúttal. Tervben van az 502. számú főút meghosszabbítása és a 4519. jelű út főúttá bővítése, mind közvilágítással és kerékpárutakkal kiegészülve. Ezek mellett a Vértói út és a 135. számú vasútvonal (Tram-Train) szintbeni átjárójának fejlesztése is napirenden van. A Sándorfalvi út 2×2 sávos főút lesz a Rókusi körúttól az M43-as autópályáig.

BERUHÁZÁSCUNAMI ÉRKEZIK

A vasúti kapcsolatok fejlesztése érdekében a kormány a vasúti igények és technológiák vizsgálatát és egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítését is támogatja. A vízellátás és szennyvízelvezetés, valamint bel- és csapadékvíz-elvezető hálózatok fejlesztése is fontos részét képezi a projektnek.

A kormány a projekt finanszírozására összesen 46,286 milliárd forintot irányzott elő, mely a 2024–2026-os években kerül felhasználásra.

A finanszírozás részletei a határozatban vannak meghatározva, beleértve az egyes projektelemekre szánt összegeket és azok időbeli ütemezését. A Szeged Ipari Park infrastrukturális fejlesztése várhatóan jelentős hatással lesz a régió gazdasági növekedésére és a helyi közösségek életminőségére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb