Sport

Megvan az újabb érkező: a BL-címvédő irányítójával erősít a Pick Szeged

Immáron hivatalos: leigazolta a BL-címvédő Magdeburg irányítóját a Pick Szeged, Janus Dadi Smárason 2024 nyarától a Tisza-partiak játékosa, aki két éves szerződést írt alá a klubbal. A 28 éves izlandi irányító jelenleg csapatával vezeti a német-bajnokságot.

,,Klubunk kétéves szerződést kötött az izlandi válogatott irányítóval, Janus Smárasonnal. A 184 centiméter magas játékos is komoly nemzetközi tapasztalattal bír, kiváló csapatokban szerepelt és szerepel jelenleg is, ahol mindig meghatározó szerep jut neki” – számolt be róla Kiss Bence, az OTP Bank Pick Szeged cégvezetője.

AZ ÚJ IGAZOLÁS MÁR KÖSZÖNTÖTTE IS A PICK SZEGED SZURKOLÓIT

Nagy öröm számomra, hogy sikerült megállapodnunk, egy nagy tradíciókkal rendelkező klubba szerződök. Személyesen tapasztaltam meg, hogy Szegeden milyen népszerű sportág a kézilabda. Sok válogatottbeli csapattársam mesélt arról, hogy milyen csodás a PICK Aréna, milyen fantasztikus hangulatot teremt a szurkolótábor. Várom a kezdést, várom a jövő nyarat, hogy kékek mezt húzhassak magamra – nyilatkozta Janus Smárason, aki már a Pick Szeged Facebook-oldalán is bejelentkezett.

A BL-GYŐZTES MAGDEBURG CSAPATÁTÓL ÉRKEZIK

Janus Smárason 1995. január 1-én Selfossban látta meg a napvilágot. A közel 10 ezres kisvárosban kezdett el kézilabdázni. A #kékek táborának ismerős lehet a település neve, hiszen 1994. január 24-én a KEK-ben játszottunk velünk az újszegedi sportcsarnokban, és 30-18-ra nyertünk, Izlandon 32-20-ra kikaptunk, de idegenben lőtt góllal továbbjutottunk. Selfoss után a Haukar csapata, majd Dánia, az Aalborg Handbold volt a következő állomás. A 2019-2020-as szezonban játszott ellenünk, a szegedi 26-26-ra végződő meccsen hat gólt szerzett. Ezután Németországba, a Göppingen együtteséhez igazolt, majd a 2022-2023-as idényben már Norvégiában, a Kolstad csapatában szerepelt. 2023 nyarán távozott a norvég bajnoktól és lett a BL-győztes német Magdeburg kézilabdázója. Az idei BL-szezonban eddig 36 gólt szerzett, az IHF Super Globe tornán pedig beválasztották a torna álomcsapatába. Az izlandi válogatottban eddig 72 meccsen lépett pályára és 114 gólt szerzett. Janus Smárason a  második izlandi légiósunk lesz, a közönségkedvenc Stefán Sigurmannsson után.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb