Mindenmás

Napi pakk: hó helyett tavaszias időjárással érkezik karácsony első napja Szegeden

Elérkezett karácsony első napja és vele együtt egy újabb hétfő Szegeden: sajnos havat nem kapunk, enyhe, kimondottan tavaszias időjárást viszont annál inkább, ugyanis napközben akár 14 fokig is melegedhet a levegő a Napfény városában. Neves évforduló is jutott erre az ünnepi napra: 1023 éve, hogy István magyar fejedelem királlyá koronáztatta magát, valamint ezen a napon született Sir Isaac Newton angol fizikus is. Töltsd az ünnepet a szeretteiddel, mi pedig ez idő alatt is hozzuk Neked a legfrissebb híreket, kezdésképp itt a Napi pakk, jó reggelt!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Eugénia, Anasztázia, Anasztáz, Nyeste és Nerina nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Jézus Krisztus születésnapja, karácsony első napja.
  • Ma van a középkori évkezdet.
  • 1023 éve István magyar fejedelem királlyá koronáztatta magát a II. Szilveszter pápától kapott apostoli koronával.
  • 381 éve született Sir Isaac Newton angol fizikus, matematikus és csillagász

HÓ HELYETT TAVASZIAS IDŐJÁRÁSUNK LESZ KARÁCSONY ELSŐ NAPJÁN

A vasárnapi kimondottan enyhe, tavaszias időjárást követően hétfőn is ilyesmiben lesz részünk, azzal a különbséggel, hogy nem lesz egész nap felhős az égbolt felettünk, hosszabb időszakokra is kisüthet majd a nap Szegeden.

Hétfőn az ország északi, északkeleti felén lesz felhősebb az ég, itt helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Hosszabb napos időszakok a déli országrészben lehetnek. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, északkeleten néhol viharos lökések előfordulhatnak. Tavaszias meleg várható 9 és 15 fok közötti csúcshőmérsékletekkel.

SZEGED365 KISOKOS: MINDEN, AMIT TUDNI AKARTÁL AZ ELKÖVETKEZENDŐ NAPOKRÓL

Kisokosunkban összeszedtük nektek, hogy mire számíthattok, ha az utolsó pillanatban lenne szükséges beszerezni még valamit az ünnepi asztalra, illetve hogyan alakul a közösségi közlekedés, a posta és a gyógyszertárak nyitvatartása az ünnepekben.

MA ÜNNEPNAPI MENETREND VAN ÉRVÉNYBEN SZEGEDEN

  • a MÁV-Start vonatai december 24-én a szombatra, december 25-én az ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek majd.
  • A Volánbusznál december 22-én és 23-án a tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint, december 24-én a szabadnapi menetrendnek megfelelően indulnak az autóbuszok. December 25-én és 26-án, karácsonykor munkaszüneti nap, illetve a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap beosztása szerint indulnak a buszok. Karácsonytól újévig számos járat nem közlekedik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb