Mindenmás

Folytatódik a decemberi kora tavasz Szegeden

Szeged a napfény városa, de ez azért nekünk is elég kemény: Karácsony másnapja is olyan, mintha tavasz lenne. Vajon folytatódik a kellemes időjárás? Mutatjuk.

Reggel jöhet egy kis köd, de a nap folyamán a napsütés veszi át a főszerepet. Délutánra a köd helyenként csak lassan oszlik fel, így különleges látványt nyújt a téli napfény és a ködös táj találkozása. A nyugati-északnyugati szél az Alföldön és az Északi-középhegységben reggel és délelőtt élénk lehet, ami frissességet hozhat a városba…vagy ne legyünk ilyen optimisták, legyünk realisták: a szél kellemetlen lesz.

Csütörtökön a nappali maximumok 4 és 13 fok között alakulnak, azonban a tartósan ködös és szürke tájakon érezhetően hidegebb lesz. Pénteken hasonló időjárási körülmények között kelhetünk, a köd és a rétegfelhők főként északkeleten ragadhatnak meg, míg más területeken a nap több órán át kisüthet. A délnyugati szél keleten és a Dunántúl déli részein többfelé megélénkül, hozva némi változást az enyhe, de statikus időbe. Napközben a hőmérséklet 5 és 13 fok között mozoghat.

A hétvége sem hoz jelentős változást a kora tavaszi időjárásban, az enyhe idő továbbra is megmarad, azonban a közeledő frontok miatt több helyen feltámadhat a szél, és vasárnap a Dunántúlon viharos lökésekre is számíthatunk. Ha maradunk Szegeden Szilveszterre, ha elutazunk nagyobb csapadékra továbbra sem kell számítani, csupán kisebb záporok jelenthetnek enyhe meglepetéseket. A délutáni órákban pedig továbbra is 5-13 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

A szegedi lakosok és a városba látogatók tehát különleges, tavaszias decembert élvezhetnek nálunk, ami lehetőséget ad a szabadban történő programok élvezetére, legyen szó séta, kirándulás vagy akár vásárlásról. A változatos időjárás ellenére érdemes azonban felkészülni a hirtelen időjárási változásokra is, különösen a viharos szélre és a hőmérsékleti ingadozásokra. Az enyhe tél így is különleges atmoszférát kölcsönöz Szegednek, élvezzük ki a napfényes órákat és a meglepően kellemes időt, melyet a decemberi kora tavasz hoz el!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb