Mindenmás

Napi pakk: 12 fok, napsütés, és igazgatási szünet a kormányablakokban

Véget ért a három napos ünnepi maratonés már itt is a szerda, egy kis időre visszaáll a megszokott élet Szegeden. Mindezek mellé csodás napsütés, és enyhe időjárás ígérkezik városunkban. Sőt, ma van a János-napi köszöntés, és Gérard Depardieu születésnapja. Főzz egy forró kávét, és kezd a napot a Szeged365-tel, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A JÁNOS-NAPI KÖSZÖNTÉS

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden János, Domán, Fabióla, Fabrícia, Lázár, Lázó, Teodor, Teofánia és Tifani olvasónknak! Érdekességek:

  • ma van az István- és János-napi köszöntés, ami a karácsonyi ünnepi ciklus része, vagyis baráti ünneplő alkalom. A néphagyomány szerint december 26-27-én köszöntik a magyar falvakban az Istvánokat és a Jánosokat. Tekintettel arra, hogy e két férfinév igen népszerű hazánkban, az István- és János-napi köszöntés a karácsonyi ünnepi ciklus fontos része: baráti ünneplő alkalom, mikor az ismerősök meglátogatják egymást, és a terített asztal mellett elszórakoznak.
  • 75 éve ezen a napon született Gérard Depardieu francia színész (A paradicsom meghódítása),
  • 84 éve John Amos színész (Amerikába jöttem, Holtomiglan, holtodiglan),
  • 63 éve pedig Maryam D’Abo színésznő (007 – Halálos rémületben, Csak egy lépés távolság).

MARAD A NAPSÜTÉS

Szerdán is a napsütésé lesz a főszerep Szegeden. A nyugati-északnyugati szél az Alföldön és az Északi-középhegységben reggel, délelőtt többfelé élénk lehet. Ezt leszámítva nyugodt, napos idő várható majd Szegeden. Kora reggel 3, napközben pedig 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

IGAZGATÁSI SZÜNET A KORMÁNYABLAKOKBAN

A két ünnep között csak a Rákóczi téri hivatal tart nyitva Szegeden. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője korábban azt mondta, december 27-től január 1-ig igazgatási szünetet tartanak a kormányhivatalok, így szinte az összes intézmény zárva tart mától.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb