Sport

Az idei év utolsó meccse jön szombaton a szegedi kosarasoknak, minden kilátogató szurkoló forró csokit kap ajándékba

Néhány nap pihenő után ismét munkába állnak a szegedi kosarasok, hiszen szombaton 18 órától már újabb bajnoki mérkőzés vár rájuk: a 14. fordulóval folytatódik az NB I./A csoport, a Szedeák hazai pályán játssza utolsó meccsét, az ellenfél pedig a Zalaegerszeg csapata lesz. Az idei év utolsó mérkőzésére kilátogató szurkolók egy forró csokit is kapnak ajándékba – közölte a klub.

A két csapatot egy győzelem és egy hely választja el egymástól a tabellán: a Szedeák az ötödik helyen áll 7-6-os összesítéssel, míg a zalaiak mögöttük 6-7-es mutatóval a hatodikok. A ZTE legutóbbi három mérkőzését elveszítette, a Budapesti Honvéd elleni hazai vereséget megelőzően az Alba-Falco duótól kaptak ki. A Szedeák az elmúlt három meccséből kettőt elveszített, legutóbb viszont Debrecenből győztesen távoztak. A két csapat nem lesz ismeretlen egymás számára, ugyanis az október harmadikai nyitófordulóban már találkoztak, akkor egy izgalmas, hosszabbításba torkolló mérkőzésen végül 97–93-ra tudtak nyerni a szegedi kosarasok. A zalaiak kerete változott azóta, Quinton Green helyett Jeremiah Page érkezett a csapathoz.

TAVALY IS DECEMBER 30-ÁN TALÁLKOZOTT A KÉT CSAPAT

Érdekesség, hogy 2022-ben is éppen december 30-án fogadta a Szedeák a Zalaegerszeget: akkor a Pick Arénában azonban nem sikerült szépen búcsúzni az évtől, hiszen akkor 92–76-ra nyertek a zalaiak a Pick Aréna Ludányi Márton csarnokában megrendezett találkozón – azon a meccsen az azóta már bennünket erősítő Zsíros Péter hat pontot szerzett a ZTE színeiben. A debreceni bravúr után nem is lehet más a cél, mint hogy győzelemmel zárja 2023-as esztendőt a Szedeák – az óév utolsó hazai bajnokiján ráadásul a Dock Café jóvoltából minden kilátogató szurkoló egy forró csokit kap ajándékba. A félidőben ezúttal is lesz tripladobóverseny, értékes nyereményért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb