Közélet

Bujdos Eszter: a Mol döntésének piacformáló hatása lett – avagy így változtak az üzemanyagárak 2024-re

A Mol a tavalyi év utolsó napjaiban arról határozott, hogy az idén januárban életbe lépő jövedéki adóemelést két lépcsőben juttatja érvényre benzinkútjain – kérdéses volt azonban, hogy vajon csak a Mol benzinkútjain találkozhatnak majd a korábban vártnál alacsonyabb árakkal az autósok január közepéig, vagy a piacvesztéstől tartva a többi üzemeltető is követi árazásában a magyar olajtársaságot, írta meg a Portfolio? Mint a holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter az Indexnek elmondta, bár korábban nem minden esetben érvényesült a vállalat piacformáló hatása, most lehetett arra számítani, hogy a piaci szereplők követik az árazásban.

„Úgy döntöttünk, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal” – jelentette be az Indexnek adott interjújában Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója még december végén.

Adódott a kérdés, hogy vajon csak a Mol benzinkútjain lesz a korábban vártnál olcsóbb a tankolás január közepéig, vagy a piacvesztéstől való félelem miatt a többi üzemeltető is követi árazásában a magyar olajtársaságot.

AZ ÚJÉV NAGYJÁBÓL 20 FORINTOS DRÁGULÁST HOZOTT

Kedden a holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter tett pontot a kérdés végére: elmondta, az újév nagyjából 20 forintos drágulást hozott a magyar piacon. Összességében nem meglepő, hogy piacformáló hatása lett a Mol lépésének, hiszen országosan nagyjából 700 töltőállomást a magyar olajtársaság üzemeltet a 2000-ből, mutatott rá a szakember. Hogy pontosan mi történt az elmúlt másfél napban, azt így írta le Bujdos Eszter:

január elsején 41 forinttal emelkedett egyes, a nem Mol csoporthoz tartozó kutakon az üzemanyag ára, azonban január másodikára kénytelenek voltak korrigálni az árakat.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu/portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb