Közélet

Visszavonulót fúj a Tisza: pénteken megnyithatják a Huszár Mátyás rakpartot az autósok előtt (frissítve)

December 31-én zárták le a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden, mert árhullám vonul végig a Tiszán. Mint ma kiderült, a folyó apadásnak indult, ezért ha minden klappol majd, akkor péntek délután megnyitják az autósok előtt a rakpartot.

Szépen lassan apadásnak indult a Tisza vízszintje. Kedden tetőzött az áradás, azonban még ma délelőtt is 551 centiméteren állt. A következő napokban viszont nagyon úgy fest, hogy folyamatosan csökkenni fog a vízszint, ezért ha marad ez a tendencia, akkor pénteken délután megnyitják a rakpartot az autóval közlekedők előtt Szegeden. Azt azonban egyelőre még nem tudni, hány órakor.

Sokan élvezték egyébként az elmúlt napokban azt, hogy le van zárva a rakpart. Végre nem csak az autósoké a Tisza partja, ezért többen döntöttek úgy, hogy sétálgatnak, kerékpároznak a szép időben, így hoztunk egy nagy galériát is Nektek erről:

FRISSÍTVE: PONTOSAN PÉNTEK DÉLBEN NYITJÁK MEG A RAKPARTOT A FORGALOM ELŐTT

Péntek délben megnyitják a közúti forgalom előtt a szegedi Huszár Mátyás rakpartot – közölte az önkormányzat szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Tisza árhulláma kedden 552 centiméterrel tetőzött Szegednél. A szerda reggeli vízállás 551 centiméter volt, a folyó apad. A hidrológiai előrejelzés szerint a vízállás további csökkenése várható, az apadás fokozatos erősödésére lehet számítani. A rakpart lezárása nem járt együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A Tisza szegedi szakaszán az elsőfokú készültség 650 centiméteres vízszint esetén lép életbe, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó. Az eddigi legmagasabb vízállást Szegednél 2006 áprilisában mérték, 1009 centimétert.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb