Mindenmás

Még két nap tavasz, aztán egy szempillantás alatt beköszönt az igazi tél Szegedre

Pénteken is velünk marad a derült, napsütéses időjárás városunkban. A délies szél helyenként élénk lehet. Folytatódik az enyheség: a legmelegebb órákban 12 fok körül alakul majd a hőmérséklet Szegeden.

A Szeged365 időjárás-jelentést a Szabó Klímatechnika támogatja.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hozhat többfelé csapadékot. Szombaton esőre, záporokra van kilátás, majd vasárnap nyugat-északnyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, majd havazás válthatja az esőt. Míg szombaton helyenként támad fel az északias szél, vasárnap többfelé erős, viharos lehet. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, szombaton napközben még 15, vasárnap reggel -1 és +8 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd délután egyre hidegebb lesz.

TAVASZBÓL A KŐ KEMÉNY TÉLBE

Az enyhe, tavaszias időt hirtelen váltja majd a zord tél, és ez sokak szervezetét megterhelheti. Az Északkelet-Európában felgyülemlett hideg, sarkvidéki levegő az előrejelzés szerint a hét végén nagy lendülettel megindul dél felé, és elárasztja a Kárpát-medencét, a jövő héten így kemény éjszakai fagyokra van kilátás, és a nappalok is csípősek lesznek. Egyelőre bizonytalan, hogy az érkező hideg levegő mennyire kerül átfedésbe a Magyarországtól délnyugatra kialakuló mediterrán ciklon csapadékzónájával – írja az OMSZ-t felváltó HungaroMet Nonprofit Zrt. a közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb