Mindenmás

Nyárias tél: megdőlt a napi melegrekord csütörtökön, vármegyénk egyik települése is ott volt a top 10-ben

Megdőlt a napi melegrekord csütörtökön: a Tolna vármegyei Bátán 16,4 Celsius-fokot mértek – közölte Facebook-oldalán a HungaroMet Nonprofit Zrt.. Sőt, a top 10-es listába Sándorfalva is bekerült vármegyénkből.

Mint írták, az erre a napra vonatkozó korábbi, 15,7 fokos országos melegrekordot a Baranya vármegyei Drávaszabolcson mérték 2022-ben. Hozzátették: az előzetes adatok alapján ezt a 2022-es rekordot több állomáson is sikerült túlszárnyalni csütörtökön, a legmagasabb hőmérsékletet Báta településen mérték, ahol 16,4 fokig melegedett a levegő.

A top 10-es listába Sándorfalva Tisza part is bekerült vármegyénkből, ahol a HungaroMet Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint ma 15,4 fokot mértek. Szeged sem maradt le sokkal az élbolyból: nálunk a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 fok volt.

EZT MEGELŐZŐEN ÉV VÉGÉN DÖNGETTÜNK MELEGREKORDOKAT SZEGED KÖRNYÉKÉN

Karácsony első napja bőven az átlagosnál melegebb idővel telt, Kémesen 18 fokot mutatott a hőmérő. Ez ott nagyjából 12 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásos maximum-hőmérsékletet – értékelt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden. Mint kiderült, megdőlt a fővárosi melegrekord, és Csongrád-Csanádban is elképesztően magas értékeket mértek, hétfőn két településünkön is 17 fok felett alakult a hőmérséklet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI/HungaroMet Nonprofit Zrt. FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb