Kikapcs

Első alkalommal rendeznek Szegeden Jótékonysági Sakkversenyt: a befolyt összegből a tehetséges gyerekeket támogatják

A Rotary Club Szeged Dóm egyik fontos célja a kisgyermekek támogatása. Mindig jó érzés, ha a küldetéseinkre úgy gyűjthetünk adományokat, hogy hogy közben élményt is adunk azoknak, aki jótékonykodnak: tökéletes példa erre például a Rotary Kacsaverseny is” – árulta el a klub elnöke, Ződi-Sipos Mária. A január 20-án, a Szent Gellért Fórumban megrendezésre kerülő legújabb, formabontó rendezvényüket, a Jótékonysági Sakkversenyt és Sakkszimultánt is hasonlóan élményszerű eseményként hirdették meg, tudtuk meg a szervezőktől.

FONTOS A TEHETSÉGES GYERMEKEK SEGÍTÉSE

A klub elnöke kiemelte, fontos számukra nem csak a rászoruló, hanem a tehetséges gyermekek segítése is. A látványsportokkal ellentétben sajnos sok olyan sportág van hazánkban, mely bár évtizedek óta termel ki kiemelkedően tehetséges játékosokat, mégsem kap elegendő támogatást. Ilyen sport a sakk is. A Magyar Sakk Szövetség szűkös költségvetéssel gazdálkodik és bár lehetőségeihez mérten igyekszik minden támogatást megadni a sakkélet kiemelkedő játékosainak, sajnos mindenre nekik sincs keretük.

A BEFOLYT BEVÉTELBŐL A VÁRMEGYEI TEHETSÉGEKET TÁMOGATJÁK

A rendezvényből befolyó bevételeket a Megyei Sakkszövetséggel együttműködve kiemelkedő országos és nemzetközi eredményekkel rendelkező megyében élő, tehetséges sakkozó kisgyermekek támogatására fordítják, akiknek nincs lehetőségük az edzések finanszírozására vagy az alanyi jogon elnyert nemzetközi versenyek egyéb kiadásait nem tudják fedezni (utazás, szállás), ezért nem tudnának eljutni a versenyekre, melyekre eredményeik alapján mehettek volna.

MINDAZOKNAK, AKIK SZERETIK A SAKKOT, VAGY SZERETNÉNEK MEGISMERKEDNI VELE

Az esemény célja, hogy egy helyre összehívja mindazokat, akik szeretik a sakkot: legyen szó gyerekekről, akik érdeklődnek a sport iránt, családokról, akiknél csak néha kerül elő a sakktábla, olyanokról, akik régebben űzték a sportot de mára már nem jut rá idejük, és persze profi versenyzőkről is. Az esemény családi programként is abszolút megállja a helyét, mert a gyermekek szórakozására is gondoltak: szeretnék minél több gyermekkel megszerettetni a sportot, így mini sakkedzésekre is lesz lehetőség!

A Rotary Club Szeged Dóm mellett társszervező a Magyar Sakk Szövetség és a Csongrád-Csanád Vármegyei Sakkszövetség is, az esemény kiemelt támogatója a Magyar Sakk Szövetség Főtitkára, Sipos István. A 2024. január 20-án megrendezésre kerülő esemény helyszíne igazán különleges lesz: a szegedi Szent Gellért Fórum ad helyt az eseménynek.

A három egyesület az alábbi programokkal igyekszik minél izgalmasabbá tenni a rendezvényt:

  • Sakkszimultán nemzetközi mesterekkel (IM Sipos István, IM Tatár-Kiss Szabolcs, IM Csonka Balázs)
  • Gyermekszimultán a “Csillagaink” tehetségmenedzsment támogatói program résztvevőivel
  • Rapid sakkversenyek különböző korcsoportokban
  • Online közvetítés és szakkommentálás
  • A helyszínen kirakodóvásár
  • Minden résztvevő emléklapot kap, a legjobbak pedig oklevelet, kupát és tárgynyereményeket is hazavihetnek.

A Jótékonysági Sakkversenynek és Sakkszimultánnak különleges vendégei is lesznek. Három nemzetközi nagymesterrel, Csonka Balázzsal, Sipos Istvánnal és Tatár-Kis Szabolccsal is lehet majd találkozni, sőt, a legbátrabbak versenyre is hívhatják őket!

A rendezvényre jelentkezni ITT tudsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb