Közélet

Helyi népszavazásokhoz kötné a Jobbik a nagyberuházásokat – azért aggódnak Szegeden, nehogy a magyarok helyett külföldi munkavállalók legyenek a BYD gyárban

Helyi népszavazásoktól tenné függővé a magyar nagyvárosokban vagy azok környékén tervezett nagyberuházásokat a Jobbik-Konzervatívok – jelentette ki Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn Szegeden.

A párt alelnöki posztját is betöltő politikus a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a harmadik világ állampolgárai keresnek ingatlanokat Szegeden és környékén. A politikus szerint a környező megyék és országok magyar munkavállalói helyett inkább a harmadik világ polgárai fognak itt tömegesen megjelenni.

HELYI NÉPSZAVAZÁS KELLENE SZERINTÜK

A Jobbik nemet mond a szervezett vendégmunkás-importra – hangsúlyozta az alelnök. A párt magyar kvóta javaslata rögzíti, vissza nem térítendő támogatást a magyar adófizetők pénzéből kizárólag olyan multi cég kaphat, amely vállalja, legalább 95 százalékban az Európai Gazdasági Térségen belüli, tipikusan magyar munkavállalókat alkalmaz – közölte. Z. Kárpát Dániel kifejtette, a fejlesztéseket csak akkor tartják megvalósíthatónak, ha minden környezet- és munkavédelmi előírást betartanak, a helyi népszavazásokat pedig azért szükségesek, hogy az adott közösség tagjainak legyen beleszólása a nagyberuházások megvalósításába. A politikus leszögezte, a kezdeményezés nem a városvezetés vagy a helyi közösségek vezetése ellen irányul, mint fogalmazott, a kormánynak címezik azt az üzenetet, hogy tegye lehetővé, hogy országszerte helyi népszavazások erősítsék meg a nagyberuházások létesítését.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb