KikapcsVideo365

Remek hangulat, finom étkek és László Boldizsár fergeteges előadása: így köszöntötték az új évet a vitorlázás szerelmesei a Tiszán (videóval)

Mint korábban megírtuk, tizenkilencedik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei már az újév első napján hódolnak szenvedélyüknek, és vitorlásba, motoros kishajóba, kajakba, kenuba, csónakba, sárkányhajóba Jet-ski-re ültek. Az élménydús eseményről most a főszervező Kipper Györgytől, a szegedi Tiszavirág Sport Egyesület elnökétől befutott egy látványos videó is, melyen keresztül te is átélheted, micsoda hangulat uralkodott január elsején a Tiszán.

VÁRATLANUL JÖTT EGY SZÉLVIHAR, MAJD AHOGY JÖTT, PERCEKEN BELÜL TÁVOZOTT IS

“Mivel a meteorológia elsején délelőttre enyhe DNY-i szelet és esőt prognosztizált vendégeink komfortérzése érdekében még az óévben party-sátrakat állítottunk fel. Valószínűleg az Égiek nem olvasták a prognózist, mert 10 óra előtt a szélcsendből percek alatt látványos „gerenda” jelent meg az égen és a kísérő szele, mint a colostokot összecsukta a party-sátrakat. A szélvihar ahogy jött, úgy perceken belül ment. A romok eltakarítása után minden visszazökkent a tervezett kerékvágásba” – mondta el Kipper György, a szegedi Tiszavirág Sport Egyesület elnöke.

KOMOLY KIHÍVÁST JELENTETTEK AZ USZADÉK-HEGYEK

Kipper György azt is elárulta, a Tiszán  552 cm-rel tetőző árhullámnak köszönhetően a folyó sodrása jelentős, ezért jól jött a délutánra ÉNY-ira beforduló élénk szél. A komoly kihívást a népes vitorlázó, csónakázó csapatnak, az uszadék-hegyek jelentették.

REMEK HANGULAT, FINOM ÉTKEK ÉS LÁSZLÓ BOLDIZSÁR MEGLEPETÉS ELŐADÁSA

A sportolókból és a korábbi kishajós tanítványokból a parton népes közönség gyűlt össze Kendi Lajos és László Boldizsár újévi előadására. Sötétedés után az Argenteus Hangműhely folytatta az előadást. Nem maradt el az újévi malacsült, hurka, kolbász, párolt káposzta, majonézes burgonya sem, a hangulatot és a komfortérzetet forraltbor és forró tea javította.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb