Szegedi Arcok

Aranyszívű bőrmellényesek: szegedi motorosok fogtak össze a tavaly nyáron autóbalesetben elárvult iker kislányok támogatására

Tragikus baleset történt 2023 nyara végén. Egy szegedi család Görögországba indult nyaralni, ám balesetet szenvedtek Szerbiában. Az anyuka a helyszínen életét vesztette, az apuka pedig pár nap múlva egy ottani kórházban hunyt el. 20 hónapos ikerlányaik, akik szintén velük utaztak, csodával határos módon túlélték a balesetet. A pici lányokat nagynénjük és férje vette gyámságba. A családot ért veszteség mélyen megérintette a szegedi Trans Biker Society Motoros Társaságot, akik úgy döntöttek, a pici lányok támogatására egy jótékonysági motoros mulatságot tartanak január 27-én, délután négy órai kezdettel a hódmezővásárhelyi 3 Vidám Dugóhúzó Csárda és Rendezvényházban. A kezdeményezésről Joó Gáborral, a Trans Biker Society Motoros Társaság alapítójával és vezetőjével beszélgettünk.

Mint Joó Gábor elmondta, mivel neki is van egy két és fél éves kisfia, nagyon megrendítette a család tragédiája és az iker kislányok sorsa. Ráadásul, mint az autóbalesetet követően számára is kiderült, korábbi horgászversenyek során, melyeknek rendszeres résztvevője, volt szerencséje találkozni, megismerni az elhunyt édesanyát.

MÁR TAVALY MEGSZÜLETETT A JÓTÉKONYSÁGI ESEMÉNY ÖTLETE

Gáborban már tavaly megfogalmazódott a gondolat, hogy valamilyen módon szeretne segíteni a két árván maradt kislányon, szeretné lehetőségeihez mérten támogatni őket, illetve kis vidámságot csempészni mindennapjaikba. Fel is vetette az ötletet a Trans Biker Society Motoros Társaság tagjainak, akik mind támogatták kezdeményezését. Így született meg a január 27-én megrendezendő jótékonysági motoros mulatság ötlete.

A KEZDEMÉNYEZÉS PILLANATOK ALATT NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE TETT SZERT

Gábor nem is sejtette, hogy a jótékonysági esemény mekkora érdeklődésre tesz szert. Mint elmondta, már körülbelül 50-60-an jelentkeztek, de napról, napra többen vannak azok, akik nyitottak a kezdeményezésre, s biztosították, számíthat részvételükre. “Most már csak az a kérdés, hogy be fogunk -e férni” – nevetett Gábor. Mint mondta, még egy gyermek zenekar, a Platina Duó is felajánlotta, hogy zenél a résztvevő gyerekeknek. Sőt, külföldön tartózkodó motoros barátok, akik nem tudnak az eseményen részt venni, de szeretnének hozzájárulni a kislányok öröméhez, máris utaltak. “Nem győzök csodálkozni. Csak pislogok itt, hogy egy gondolat, milyen sziklákat képes megmozgatni. Ezt nem is hittem, amikor megszületett az ötlet bennem” – árulta el Gábor.

A GYERMEK PROGRAMOKAT, MOTOROSABB, ROCKOSABB HANGULAT KÖVETI

Mivel a rendezvényre nagyon sok család is bejelentkezett az első két órában, négy és hat óra között a gyerekek számára szerveztek programokat, azt követően kicsit “motorosabb, rockosabb” lesz a hangulat. A zenét az est további részében a Clique nevű hódmezővásárhelyi együttes fogja szolgáltatni. “Természetesen oda is várjuk a kicsikkel együtt a családokat. Lehet, hogy morcosabbnak nézünk ki, de ez az összes negatív tulajdonságunk” – mondta el Gábor.

A képen Joó Gábor és kisfia látható.

A LÉNYEG, MOSOLYT CSALNI A KISLÁNYOK ARCÁRA

Hozzátette, az est fénypontjai az ikerlányok lesznek, akik nevelő szüleikkel együtt szintén eljönnek a jótékonysági eseményre. “Egyetlen célunk van, hogy örömet szerezzünk a pici lányoknak” – tette hozzá Gábor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb