Mindenmás

Napi pakk: 0 fok, felhős idő és rakpartlezárás vár ma ránk Szegeden

Míg a hétfő hóeséssel indult, addig a kedd csak felhősen. Ma már nem kell csapadékra számítani, hidegre annál inkább! Napközben is csak 0 fok lesz Szegeden. Közismert szülinaposokat is köszönthetünk ma: ezen a napon ünnepel Dés László, zeneszerző és Katalin cambridge-i hercegné is. A reggeli kávé mellé összeszedtünk neked mindent, ami fontos lesz ma, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS DÉS LÁSZLÓ SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Marcell, Hont, Julián, Juliánusz, Júliusz és Marsall nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 17 évvel ezelőtt mutatta be Steve Jobs az Apple első okostelefonját, az iPhone-t,
  • de 80 éve ezen a napon született meg Jimmy Page a Led Zeppelin együttes gitárosa,
  • 70 éve Dés László, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző,
  • 42 éve Katalin cambridge-i hercegné,
  • 53 éve pedig Hajdu István (Hajdu Steve) színész, rádiós műsorvezető.

ITT A TÉL!

Kedden is velünk marad a téli hideg Szegeden, viszont hó már csak az éjjel hullhat, de valószínűleg az sem marad meg. Sok lesz felettünk a felhő, majd északkelet felől csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Számottevő csapadék ezen a napon nem várható. Az északi-északkeleti szél még többfelé élénk, erős lesz, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. Kora reggel -5, napközben pedig 0 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden.

LEZÁRJÁK A RAKPARTOT

December 31-én zárták le a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden, mert árhullám vonult végig a Tiszán, majd 5-én, pénteken nyitották meg az autóval közlekedők előtt. Nos, nagyon úgy fest, hogy eddig tartott a megszokott közlekedési rend, ugyanis kedden reggel 9-től ismét tilos lesz megállni, majd még aznap le is zárják a Huszár Mátyás rakpartot.

FENYŐFAJÁRATOK

Idén is fenyőfajáratokat indított a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a városban. Fontos, hogy megszabadítsuk a fákat az összes dekorációtól, és helyezzük őket a lakásunkhoz közeli zöldfelületre, innen könnyen el tudják szállítani azokat a Környezetgazdálkodás munkatársai.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb