Közélet

Még lehet pályázni a Szegedért Alapítvány támogatására és várják az ajánlásokat a 2024. évi díjakra is

2024. január 22-ig lehet jelentkezni a Szegedért Alapítvány pályázati támogatására, és várják az ajánlásokat a 2024. évi díjakra is, tudatta az Alapítvány szerkesztőségünkkel.

Mint írták, anyagi segítségben részesülhetnek:

  • egyének,
  • kutató- és alkotócsoportok,
  • művészeti közösségek,
  • Szeged hírnevét emelő rendezvények,
  • a városhoz kapcsolódó művészeti alkotások és kiadványok.

Idén a szakmai kuratóriumok magasabb összeget, összesen 4 500 000 forintot oszthatnak szét. Újdonság, hogy eltörölték a minimum összeget és a pályázók akár 250 ezer forintot is elnyerhetnek alkotásuk vagy programjuk megvalósításához.

A pályázat részleteiről a Szegedért Alapítvány honlapján, ITT lehet tájékozódni. A 2024. január 22-ig beérkező pályázatokat a kuratóriumok 2024. február végéig bírálják el, a támogatott pályázatok listája nyilvánosságra kerül.

VÁRJÁK AZ AJÁNLÁSOKAT

A Szegedért Alapítvány ebben az évben is felkéri a Szeged értékeit fontosnak érző állampolgárokat, civil szervezeteket és intézményeket, hogy ajánljanak olyan személyeket a fődíjra valamint a tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári kuratórium díjára, akik kiemelkednek a város szellemiségének alakításában, tudományos, kulturális, művészeti életének gazdagításában, értékei megóvásában, akik hírt és megbecsülést szereznek városunknak.

ÍGY NYÚJTHATOD BE AZ AJÁNLÁSODAT

Az ajánlásokat az alapítvány honlapjáról letölthető ajánlólapon, papíralapon lehet benyújtani 2024. január 22-ig az alapítvány titkárságán (6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13. – Wagner Udvar) vagy elektronikus formában a [email protected] email címre.

A DÍJÁTADÓ MÁRCIUSBAN LESZ A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

A fődíjat és a kuratóriumi díjakat – korábbi díjazottak, támogatók és az ünnepi közönség társaságában – 2024. március 9-én gálaműsor keretében adják át a Szegedi Nemzeti Színházban.

Forrás: Szegedért Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb