Sport

Tíz OTP Bank-PICK Szeged játékossal startol ma a férfi kézilabda Európa-bajnokság

Ma megkezdődik Németországban a férfi kézilabda Európa-bajnokság. Az OTP Bank-PICK Szeged csapatából tíz játékos is szerepel a kontinensviadalon.

Mint megtudtuk, szerdán 18 órakor a Franciaország–Észak-Macedónia mérkőzéssel megkezdődik Németországban a férfi kézilabda Európa-bajnokság. A nyitómeccs máris rekordot hoz, hiszen a düsseldorfi Merkur-Spiel Aréna befogadóképessége 50 ezer néző, és mivel a második meccset (kezdés: 20.45) a házigazda német válogatott játssza Svájc ellen, így garantált lesz a telt ház.

10-EN LESZNEK OTT SZEGEDRŐL

Az OTP Bank-PICK Szeged csapatából 10 játékos léphet pályára az Eb-n. A horvát válogatottal készülő Luka Stepancic végül nem került be hazája nemzeti csapatába, így a jobbátlövő nem szerepel a kontinenstornán, és a jövő héten már csatlakozik a Szegeden készülő kerethez. Népes kis kékek csapat lesz ott az Eb-n:

  • a második napon a Miguel Martins fémjelezte portugál válogatott 18 órakor mutatkozik be a görögök ellen,
  • míg a Dean Bombacot és Borut Mackovseket is a soraiban tudó szlovén csapat szintén 18 órakor a feröeri nemzeti együttes ellen kezdi meg a szereplést,
  • pénteken elérkezik a nap a magyar a válogatott számára is. A müncheni csoportban (C jelű) szerepelnek a magyarok, három helyi játékos, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán képviseli az OTP Bank-PICK Szegedet.
  • 20.30-kor Montenegró ellen mutatkoznak be a magyarok,
  • majd vasárnap a szerb,
  • jövő kedden pedig Izland lesz az ellenfelük.

A B csoportban szerepel a legtöbb Szegeden játszó játékos. Ebben a kvartettben Ausztria (Sebastian Frimmel), Spanyolország (Imanol Garciandia) és Horvátország (Mario Sostaric és Marin Jelinic) található. A pénteki nyitófordulóban Ausztria–Románia (18 óra) és Spanyolország–Horvátország (20.30) rangadóval kezdődik az Eb.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb