Mindenmás

A rendőrségen még elismerte, a bíróságon már tagadta bűnösségét a Fidelitas korábbi, drogkereskedelemmel vádolt hódmezővásárhelyi alelnöke

Miközben a rendőrségen még elismerte bűnösségét, a bíróságon már tagadta azt a Fidelitas korábbi hódmezővásárhelyi alelnöke, akit kábítószer-kereskedelemmel vádol az ügyészség.

A rendőrség még 2021 júliusában kapcsolt le egy idős házaspárt és egy fiatal férfit, akik több mint 350 tő kannabiszt termesztettek egy tanyán. Utóbbi a 27 éves F. J., azaz a hódmezővásárhelyi Fidelitas korábbi alelnöke, aki azt követően lépett ki a Fidesz ifjúsági szervezetéből, hogy az ügye kirobbant.

MEGKEZDTÉK A TÁRGYALÁST

A rendőrségi kihallgatáson még mindhárom vádlott elismerte, hogy elkövették a bűncselekményt, a bíróság előkészítő ülésén azonban már tagadtak. A Szegedi Törvényszék a volt hódmezővásárhelyi Fidelitas-alelnök és a másodrendű vádlott ügyében megkezdte a tárgyalást, a harmadrendű vádlottnak azonban még szakértő vizsgálja az egészségi állapotát. A következő tárgyalás március 11-én várható – értesült a Telex.

A Fidelitas helyi vezetője az eseményt úgy kommentálta, hogy „a Fidelitas minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget”. Közleményükben bejelentették, F. J. kilépett a szervezetből, mert nem akar ártani a közösségnek. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere korábban azt szorgalmazta, az ügynek messzemenő következményei kell, hogy legyenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb