Sport

Óriási büszkeség! Ötméteresekkel elődöntőbe jutottak a magyarok a férfi vízilabda Eb-n, mutatjuk, hogyan értékelte a mérkőzést a csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel 15-14-re legyőzte pénteken az olimpiai címvédő szerb csapatot a horvátországi Európa-bajnokság zágrábi negyeddöntőjében, így a legjobb négy közé jutott.

A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon, így már az kisebb meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott. Ott aztán a hat olimpiai bajnokkal felálló szerbeket is felülmúlta az idegek csatájában. A legutóbbi Eb-n második magyarok a folytatásban a címvédő horvát és a világbajnoki ezüstérmes görög csapat negyeddöntős párharcának győztesével találkoznak vasárnap 16.30-tól.

KELLETT A SZÍV ÉS A CSAPATMUNKA

“Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra, mert elképesztő munkát és koncentrációt tettek bele ebbe a meccsbe” – nyilatkozott az M4 Sportnak a lefújás után Varga Zsolt. A kapitány hozzátette, “rendkívül sok jó blokkot” látott tanítványaitól és a védekezés is végig rendben volt. “Kellett a szív és a csapatmunka, ez ma megvolt, a játékunkat hatalmas taktikai fegyelem jellemezte, illetve végig tudtuk csinálni azokat a taktikai elemeket, amiket szerettünk volna” – fogalmazott Varga Zsolt.

“ÚGY ÉRZEM, FOLYTATÓDNI FOG A SIKERSZÉRIA”

A mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa, Vigvári Vince kiemelte, nagy siker, hogy a legjobb négy közé jutottak. “Sokunknak ez az első Eb-je, így már önmagában az életre szóló élmény, hogy az elődöntőben vagyunk. Nagyon remélem, és úgy is érzem, hogy folytatódni fog a sikerszéria, a szurkolók és a tévénézők bízhatnak bennünk, mert mindent meg fogunk tenni minden találkozón az utolsó pillanatig” – mondta, majd hozzátette, most igyekeznek kipihenni magukat, de aztán az elődöntőben – ahogy fogalmazott – “háborút rendezünk, és aztán majd az utolsó meccsen is”.

ÖSSZEGZÉS

Férfi vízilabda Eb, negyeddöntő:
Magyarország-Szerbia 15-14 (3-3, 2-2, 4-3, 1-2, 5-4) – ötméteresekkel
magyar gólszerzők: Vigvári Vi. 5, Tátrai 4, Fekete 3, Vigvári Ve., Nagy Á., Pohl 1-1

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb