Sport

Szegedi siker a rövidpályás gyorskorcsolya EB-n: Kónya Zsófia és Somodi Maja is futamgyőztesként jutott tovább

Mindhárom magyar váltó elődöntős a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Ehhez a tavaly ezüstérmes női csapatnak jégre sem kellett lépnie, mert a kevés, szám szerint hét nevező miatt nem volt szükség selejtezőre pénteken. Egyéniben pedig a szegedi versenyzők, Kónya Zsófia és Somodi Maja is továbbjutott, ráadásul mindketten futamgyőztesként.

Az 5000 méteres férfi és a 2000 méteres vegyes staféta viszont sikerrel vette a pénteki negyeddöntőt. Utóbbi Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel összeállításban második lett a hollandok mögött és a németek előtt. A Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel alkotta férfi négyes pedig futamgyőztesként vette az akadályt az olaszokat, a törököket és a szabálytalanság miatt kizárt franciákat megelőzve.

KÓNYA ZSÓFIA ÉS SOMODI MAJA IS ELŐDÖNTŐS 1500 MÉTEREN

Egyéniben már korántsem volt százszázalékos a tartalékos magyar csapat. A férfiaknál a leghosszabb távon csak Jászapáti járt sikerrel, Bontovics és Csizmadia Márk kiesett, így ők a szombati reményfutamokban javíthatnak. A nőknél viszont Kónya Zsófia, Somodi Maja és Sziliczei-Német is elődöntőbe jutott 1500 méteren.

KÓNYA ZSÓFIA ÉS SOMODI MAJA FUTAMGYŐZTESKÉNT JUTOTT TOVÁBB 1000 MÉTEREN

A sprinttávon Tiborcz, illetve Somodi és Bácskai lépett negyeddöntőbe, ugyanakkor Nógrádinak és a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónyának erre esélye sem volt, mivel mindketten elestek az 500 méteres futamukban. A középső, 1000 méteres távon a nőknél Bácskai, Somodi és Kónya is magabiztosan jutott tovább, utóbbi kettő ráadásul futamgyőztesként, míg a férfiaknál Jászapáti lett negyeddöntős, mert Bontovicsot és Tiborczot szabálytalanság miatt kizárták a selejtezőben, így ők a reményfutamokban sem próbálkozhatnak tovább.

A Hala Oliviában zajló Eb-n szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méteres futamokkal és a staféták fináléival zárul a verseny.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb