Sport

Bánhidi Bence: tovább kell vinnünk a feszes, kemény védekezést – a Pick Szeged és a válogatott beállója elárulta, mi lehet a kulcs a szerbek ellen

A Pick Szeged beállója, Bánhidi Bence szerint a magyar férfi kézilabda-válogatottnak tovább kell vinnie a pénteken látott, Montenegró elleni feszes, kemény védekezését a németországi Európa-bajnokság folytatásában is.

“Amit védekezésben nyújtottunk, az pozitív volt, feszesek, kemények voltunk. Bár nagy lövőkkel játszottak, és eleinte nem éreztük annyira a távolságot, de a második félidőben ez is javult. Ezt a feszes, kemény védekezést kell továbbvinnünk” – nyilatkozta szombaton az MTI-nek Bánhidi Bence. A magyarok 26-24-re nyertek Montenegró ellen a csoportkör első fordulójában Münchenben. Vasárnap 20.30-tól Szerbiával, kedden 20.30-tól Izlanddal játszanak. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

ELÉG SOK HIBA VOLT MINDKÉT OLDALON

A beálló felidézte, elég sok volt a hiba mindkét oldalon. Megjegyezte, a kontinenstorna első meccsén próbálták felvenni a ritmust, ami nem volt egyszerű, mert gyermeteg hibákat követtek el, és van néhány fiatal játékosuk is. “Ezekből tanulni kell, le kell vonni a következtetéseket, mert a következő meccseken ilyeneket nem lehet elkövetni” – szögezte le a Pick Szeged beállója, aki pénteken a magyarok legeredményesebb játékosa volt hat találattal. A szegedi kézilabdázó több mint 49 percet töltött a pályán. Ennek kapcsán megjegyezte, José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány nagyon bízik benne, mert abban a stílusban játszik, amit ő kér. Rosta Miklós és Szöllősi Szabolcs némileg más stílust képvisel, ezért is kapott ennyi játékpercet Montenegró ellen Bánhidi.

TÖBB ISMERŐS ARC IS LESZ A SZERB VÁLOGATOTTBAN

A szerb kapus Vladimir Cuparát ellenfélként, a jobbszélső Bogdan Radivojevicet pedig csapattársként ismerte meg alaposan a beálló, hiszen előbbi Veszprémben, utóbbi Szegeden töltött négy szezont. “Nem kell túlgondolni, ki az, akit ismerünk az ellenfél csapatából, inkább a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Tudjuk, ki van a kapuban, illetve ismerjük a kedvenc cseleit azoknak, akik szembejönnek velünk, de a videoelemzések során ugyanezeket látjuk” – magyarázta.

KULCSFONTOSSÁGÚ LESZ A VÁLOGATOTT VÉDEKEZÉSE

A C csoport másik pénteki meccsén Szerbia 130 másodperccel a vége előtt még három góllal vezetett, végül azonban 27-27-es döntetlent játszott Izlanddal. Bánhidi nézte a mérkőzést, és megállapította, hogy a szerb válogatott nagyon keményen védekezett, összességében jól játszott, de az utolsó fél percben volt két óriási hibája, ezzel Izland pontot tudott menteni.
“Nagyon fontos lesz a védekezésük, és az, hogy menjünk előre, fussunk sokat, mert cserélnek védekezés és támadás között, ezért nekünk nagy tempót kell diktálnunk” – szögezte le Bánhidi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb