Sport

Élet-halál harcra készül Szerbia a magyarok elleni mérkőzésen – megszólalt a válogatott szövetségi kapitánya, elmondta, mire számít a ma esti meccsen

Szerbia ellen nehezebb meccs vár a magyar válogatottra a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, mint az előző volt, ugyanakkor óriási lehetőség előtt áll Chema Rodríguez csapata: ha vasárnap este nyernek, már tervezhetik is az utat a kölni középdöntőre – írja a Nemzeti Sport.

Akárhányszor megnyerte eddig a nyitó meccset a magyar válogatott a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, mindig továbbjutott a középdöntőbe, így volt ez 2004-ben, 2008-ban, 2016-ban és 2020-ban is, kivétel ez alól az 1998-as, tizenkét csapatos olaszországi torna, amelyen ugyan legázolták Macedóniát, viszont még nem volt második csoportkör. A torna nyitómeccsén ezúttal Montenegrót győzte le a magyar válogatott, Szerbia pedig Izlanddal játszott döntetlent. Bánhidi Bence a védekezést dicsérte a meccset követően, de elmondta, van még miben javulniuk a szerbek elleni meccsig.

AZ ELSŐ MECCS ELSŐ FÉLIDEJÉBEN SZINTE MINDEN MŰKÖDÖTT

Az első félidőben az utolsó két percet leszámítva majdnem minden működött, amire készültünk, azt is tudtuk, hogy lesznek hibáink, mint a világversenyek első meccsein mindig   – mondta Chema Rodríguez szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak. –  A második félidőben többet hibáztunk és nehezebb dolgunk is volt, mert miközben jöttek a hibák, végig gólkényszerben voltunk, pedig támadásban kevésbé voltunk veszélyesek. A hibázással egyébként nincs gondom, benne van a játékban, amit viszont nehezebben viselek, azok a könnyelmű, éppen ezért elkerülhető hibák. Az első fordulóban ezt láttuk a szerb–izlandi meccsen is, ott ugyanúgy hullámzott az eredmény, mint a mi találkozónkon. A végén egy kis szerencse is kellett, hogy győzni tudjunk, és láthattuk, hogy egy pillanat alatt el lehet veszíteni a meccset. Örülök, hogy a végén a szerencse is mellénk állt, de a srácok végig harcoltak, nem adták fel.”

A SZERB CSAPAT NEHEZEBB ELLENFÉL LESZ A KAPITÁNY SZERINT

A kapitány szerint a szerb csapat nehezebb ellenfél lesz vasárnap, mint Montenegró volt pénteken, egyrészt mert sokkal erősebb a szerbek játékosállománya, kizárólag légiósok alkotják a keretet, szinte minden poszton van két olyan játékosuk, aki erős topbajnokságban, a német, a spanyol vagy a francia ligában játszik, és a nemzetközi kupában, a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában szerez plusztapasztalatot – mondta a lapnak a szövetségi kapitány. Nemcsak védekezni nehéz ellenük, hanem támadni is, mert agresszívan és hatékonyan védekeznek, 190 centi felett van az együttes átlagmagassága, kiváló távoli lövőik vannak, egy az egy elleni játékban képesek megverni az emberüket, és két olyan kiemelkedő kapusuk van, mint az exveszprémi Vladimir Cupara és Dejan Miloszavljev.

SZERBIA AZ EGYIK OLYAN CSAPAT, AMELYIK AZ EGYIK LEGTÖBBET FEJLŐDÖTT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN

„Nehéz megfogni őket. Úgy gondolom, hogy ezen az Európa-bajnokságon Szerbia, Izland és Portugália az a három csapat, amely a legtöbbet fejlődött az elmúlt években, bőven van bennük még lehetőség. Pechünkre a háromból kettő is a mi csoportunkba került… Toni Gerona nagyszerű edző, és nemcsak azért lesznek motiváltak, mert még nem jutottak ki az olimpiai kvalifikációs tornára, hanem mert döntetlent játszottak Izlanddal, így még jobban kell nekik a pont. Ebben a pillanatban nekik ez szinte élet vagy halál kérdése, mint nekünk volt 2020-ban a portugálok elleni összecsapás, mert ha kikapnak tőlünk, nagy veszélybe kerül a továbbjutásuk”  –  tette hozzá a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb