Kikapcs

Elképesztően sokan jöttek el Laár András különleges estjére a Délvidék Házba! Mutatjuk milyen jó hangulat volt! (videó)

Szeged szombaton este egy különleges eseménynek adott otthont, ahol Laár András, a sokoldalú művész, zenész, író, humorista és buddhista tanítvány bemutatta “Egy bor, egy film, egy nő” kategóriájának titkait. Mi sem hiányozhattunk erről az estről, és ha már ott voltunk, bizony videóztunk is folyamatosan.

Laár András elképesztően közvetlen volt, sokszor interaktívan beszélgetett a közönséggel, és különleges információkat megsúgott az életéről: elsőként megtudhattuk, hogy a kedvenc bora, a Bock Pinot Noir, egy kifinomult és elegáns vörösbor, amely a pinot noir szőlőfajta remek példája. A bor jelleme ellenállhatatlan aromatikájával, selymes és bársonyos textúrájával tükrözi A vendégek bár megkóstolták a vörösbort, rögtön a rendezvényre belépve, ellenben nem tudták a fajtáját, csak annyit: a művész úr kedvenc bora. A bor jellemzésében piros bogyós gyümölcsök dominálnak, hűvösebb területeken cseresznye, piros ribizli, paradicsomszár jellemző, míg melegebb területeken érettebb gyümölcsök, mint a meggy uralkodnak. A Pinot Noir borok összességében mindig kifinomultak, a hűvös klímájú régiókban készült példányok pedig különleges aromákat és elegáns savakat hordoznak magukban​​. A rendezvény a bor leleplezésével indult!

Laár kedvenc filmje, a “Gyalog Galopp”, a Monty Python csapat műve, egy igazi kultikus vígjáték. A film a brit humor egyik klasszikusa, tele szatírával és abszurddal, ami a középkori Anglia Arthur királyának és a Kerekasztal lovagjainak történetét dolgozza fel. A film a Monty Python a hatvanas években a BBC legnépszerűbb televíziós sorozatából nőtte ki magát. A “Gyalog Galopp” parodisztikus és groteszk stílusa, valamint a legendás jelenetei, mint a Fekete Lovag és a Vérnyúl, az angol humor kedvelőinek kötelező darabjaivá tette ezt a filmet. A MAFAB adatbázis szerint a film 85%-os értékelést kapott a nézőktől​​.

HONTI MARGÓ MEGLEPETÉSVENDÉGTŐL LAÁR ANDRÁS ÖRÖM KÖNNYEI IS HULLANI KEZDTEK

Honti Margó, aki mély hatást gyakorolt Laár életére és művészetére, egy elismert klinikai szakpszichológus, művészetterapeuta és spirituális tanító. Honti 1949-ben született, és gyógypedagógusként kezdte pályafutását, majd az ELTE-n tanult pszichológiát. Tanult a pszichoterápia nagyjaitól itthon és külföldön is. Mint a Szintézis Szabadegyetem állandó előadója, Honti Margó a pszichológiai gyakorlatba integrálta a transzlégzést, tűzönjárást és izzasztókunyhót. Munkájában a holisztikus szemlélet és a művészi önkifejezés eszköztára mellett a spirituális módszerek alkalmazása is meghatározó. Honti Margó hatása Laár életére és gondolkodásmódjára különösen nagy volt, amit a művész a Szeged365 kamerája előtt is megosztott a közönséggel, bemutatva a művészet és a spiritualitás összefonódását az életében​​.

Ez az este több volt, mint egy rendezvény; egy mély, inspiráló utazás volt Laár András világába, ahol a bor, a film és a személyes történetek együttesen alkottak egy felejthetetlen élményt. Nézd meg feltétlen a videónkat, majd foglald le a jegyed a következő filmre, vagy a következő különleges estre: Kautzky Armand érkezik Szegedre, hogy még jobban megismerjük a művész életét, szakmai pályáját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb