Mindenmás

Lopott autóval, bekábszizva menekült a rendőrök elől egy vezetéstől eltiltott férfi Szegeden

Ellopta ismerőse autóját, majd azzal menekült a rendőrök elől egy vezetéstől eltiltott férfi Szegeden, az egyenruhások azonban elfogták – tudtuk meg a rendőrségtől kedden.

Mint kiemelték, a Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2024. január 14-én hajnalban, járőrözés közben figyeltek fel egy velük szemben haladó férfira, akiről tudták, hogy eltiltották a vezetéstől. Amikor az egyenruhások ellenőrizni akarták a sofőrt, ő menekülőre fogta.

KISKUNMAJSÁIG KÖVETTÉK, OTT BALESETET SZENVEDETT

A rendőrök Kiskunmajsáig követték a 20 éves fiatalembert, aki a városban elvesztette uralmát az autó felett, és az árokba csúszott. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy nem csupán a gépjárművezetéstől tiltották el a sofőrt, hanem az autót egyik ismerőse tudta és beleegyezése nélkül fújta meg, valamint zsebeiben kábítószergyanús anyagokat találtak. A droggyorstesztek pozitív eredményt mutattak. Az eset során a fiatalemberrel együtt utazó 23 éves férfi kábítószergyorstesztje szintén pozitív lett.

A sofőrnek – őrizetbe vétele mellett – járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének, jármű önkényes elvétele és kábítószer birtoklása vétségének gyanúja miatt kell felelnie, társának pedig kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb