Közélet

„Kiskorúval való illetlen viselkedés gyanúja miatt” tiltottak el egy szeged-csanádi egyházmegyés papot – kiderült, a vád alaptalan volt

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mindennemű papi tevékenységtől eltiltotta D. atyát – írtuk meg még tavaly júniusban, amikor azt nyilatkozták, hogy kiskorúval való illetlen viselkedés gyanúja miatt menesztették a papot. Ma azonban, Novák Előd által szerkesztőségünknek küldött leveléből kiderült, a lefolytatott vizsgálat szerint a vád alaptalannak bizonyult, ezért Kiss-Rigó László püspök visszavonta a pap felfüggesztését és a polgári hatóságok sem találtak semmi okot rá, hogy akár csak nyomozást indítsanak.

Júniusban Dévényi Ferenc szeged-csanádi egyházmegyés papot Kiss-Rigó László mindennemű papi tevékenységtől eltiltotta. Bár a papi tevékenységtől való eltiltás indokát hivatalosan akkor nem közölték, a Szeged-Csanádi Egyházmegye által kiadott – a Magyar Kurírhoz eljuttatott – közleményből kiderült, hogy az orvosi végzettséggel is rendelkező Dévényi Ferencet „kiskorúak ellen történt illetlen viselkedés” miatt jelentették fel.

A fejlemény az ügyben, hogy a lefolytatott vizsgálat szerint a vád alaptalannak bizonyult, ezért Kiss-Rigó László püspök visszavonta a pap felfüggesztését. “A feljelentő vádja alaptalannak bizonyult. A keletkezett dokumentumokat a polgári hatóságnak is megküldjük” – ez állt az egyházi közleményben. Pénteken Novák Előd, országgyűlési képviselő arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a “polgári hatóságok sem találtak semmi okot rá, hogy akár csak nyomozást is indítsanak.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb