KikapcsVideo365

Szép nagy pelyhekben esik a hó Szegeden (videóval)

Régen láthattunk ilyen kiterjedt havazást hazánkban, az ország nagy részén jelenleg is esik a hó. Szegeden havas esővel érkezett a csapadék pénteken, de jelenleg szép nagy pelyhekben a hó esik. Az Időkép szerint a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlt, valamint egyes északi körzeteket kivéve mindenhol esik a hó, ami a fagypont körüli hőmérsékleteknek köszönhetően meg is marad és egyre csak vastagszik.

A Dél-Dunántúlon már a 4-5 centit is eléri a hóvastagság, Bátáról 5, Kaposvárról és Barcsról 4 centis hótakaróról jött észlelés. A hó vastagsága egyelőre lepel, Szeged belvárosában nem is marad meg, de napközben ez még gyarapodhat. Különösen a Duna-Tisza közén eshet nagyobb mennyiség, ahol egy összeáramlási zóna miatt tartósabb és kicsit intenzívebb havazás alakulhat ki, emiatt néhol akár 5-7 centis hóvastagság is előfordulhat.

Jelenleg így szakad a hó Szegeden:

@szeged365

Végre Szegeden is szakad a hó!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365
@szeged365

Gyönyörű hóesés Szegeden!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Köszönjük a videókat olvasóinknak!

Az előrejelzés szerint egyébként a havazás estére már kisebb területre fog korlátozódni. Ekkor várhatóan már csak a Duna-Tisza közén és a keleti határszélen lehet még készülni havazásra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb