Mindenmás

Napi pakk: 3 fok, napsütés, sakkmesterek a Szent Gellért Fórumban és Mézi-kupa a PICK Arénában

Tavasz után havazást hozott az időjárás Szegedre, a hétvégén azonban már száraz, napos, de hideg időnk lesz. Hajnalban -7 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet, majd napközben is csak maximum 3 fok lehet. A kissé cidris időjárás azonban ne riasszon vissza: ma sakkmesterek jönnek a Szent Gellért Fórumba, a PICK Arénában pedig Mézi-kupa lesz! Főzd le gyorsan a reggeli kávéd, mi pedig biztosítjuk mellé a mai infókat!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS CSOMOR CSILLA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot nektek: Fábián, Sebestyén, Eutim, Fabia, Fabiána, Fabó, Özséb, Sebastian, Sebő, Sebők, Sedékiás, Szebasztian és Tímea! Érdekességek:

  • 201 éve született Madách Imre költő, író, ügyvéd, politikus, “Az ember tragédiája” szerzője,
  • 135 éve Sík Sándor, Kossuth-díjas költő, műfordító, irodalomtörténész,
  • 103 éve Majláth Júlia zeneszerző (Nem várok holnapig, Különös éjszaka volt),
  • 66 éve Zámbó Imre (Jimmy) előadóművész, énekes,
  • 57 éve Csomor Csilla színésznő (Barátok közt),
  • 55 éve pedig Molnár Csilla Andrea, az 50 év után újra megrendezett első magyar szépségverseny győztese.
Budapest, 1985. október 5. Molnár Csilla Andrea – Magyarország Szépe – (k) és udvarhölgyei: Kruppa Judit (j) és Füstös Veronika (b) a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőn. MTI Fotó: Benkő Imre/MTI

NAPOS ÉS SZÁRAZ IDŐNK LESZ

Szombaton napos, száraz időben lesz részünk Szegeden. Az északnyugati szél helyenként még élénk lehet. Fagyos lesz a reggel, városunkban akár -7 fok is lehet, napközben 3 fokra van kilátás.

MÉZI-KUPA A PICK ARÉNÁBAN

Az OTP Bank-PICK Szeged idén immár hatodik alkalommal rendezi meg a Mézes Sándor emléktornát, azaz a Mézi-kupát, amelyen négy együttes küzd meg egymással. A csapatokban egykori játékosok, szurkolók, sportolók szerepelnek. Az esemény január 20-án, szombaton lesz, reggel 10 órától.

SAKKMESTEREK A SZENT GELLÉRT FÓRUMBAN

Bizonyára sokan vagytok, akik szerettek télen, az otthon melegében kicsit sakkozni a családdal. Gondoltatok-e már arra, milyen élmény lehet leülni egy kötetlen mérkőzésre egy nemzetközi mesterrel? Megsúgjuk, nagyon izgalmas! Ezeknek a gondolatoknak a mentén szervezi meg 2024. január 20-án Szegeden a Szent Gellért Fórumban a Rotary Klub Szeged Dóm első Nemzetközi Jótékonysági Sakkszimultán és Sakkversenyét, melyre szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a sakk világa iránt. Az esemény jó célt is szolgál: a befolyt bevételből tehetséges kisgyermekek versenyeztetését, fejlődését támogatják a Magyar Sakkszövetséggel és a Csongrád-Csanád Vármegyei Sakkszövetséggel együttműködve.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb