Mindenmás

Joggal esik rosszul a magyarnak, hogy a szomszédban olcsóbb a szegedi gyártású Pick szalámi

Újabb ékes példája annak, hogy a saját gyártási országában, így Szegeden is drágább a Pick Szalámi, mint a szomszédainknál. Most épp Ausztriából, a Billa áruházból került elő egy fotó, mely a különbözetet bizonyítja.

Alapvetően nem a termékek kiskereskedelmi árával van a probléma, hanem a hozzájuk fel nem érő fizetésekben keresendő a hiba. Valahol még mindig elcsúszik e kettő, így okkal eshet rosszul a magyarnak, hogy a szomszédban olcsóbb a saját szalámija.

MILYEN KÜLÖNBSÉGRŐL BESZÉLÜNK?

A 800 grammos kiszerelésű “ungarische salami” 24,9 euróba került, nem akciósan a Billában – ami egyébként kint nem az olcsóbb diszkontok közé tartozik. Ez mai árfolyamon 9 530 forintnak felel meg, a 31,13 eurós kilónkénti ár pedig átváltva nagyjából 11 895 forintot tesz ki – írja a Pénzcentrum. Itthon ugyanez a szalámi az alábbi árakon érhető el:

  • Auchan – 7 999 Ft/800 gramm és 9 999 Ft/kg
  • SPAR – 9 889 Ft/800 gramm és 12 361 Ft/kg
  • Tesco – 9 889 Ft/800 gramm és 12 361 Ft/kg

Ha szemfülesek vagyunk, akkor észrevehetsjük, hogy alapvetően az Auchanban sem olcsóbb a termék, a webshopjuk szerint ugyanis most csak egy január 24-ig tartó akció keretein belül kerül ennyibe, a tényleges ára ugyanannyi, mint a másik kettőben. A végeredmény tehát az, hogy ez a konkrét Pick szalámi

359 forinttal, azaz kb. 3,6 százalékkal olcsóbb ebben a konkrét határmenti boltban, mint az itthoni nagy láncoknál.

MENNYI FELELŐSSÉGE VAN EBBEN A PICK SZEGEDNEK?

Hasonlóan a korábbi kommunikációhoz, azt kommunikálják az ügyben, hogy ugyanabba a kategóriába tartozó szalámik esetén az egyes országokban alkalmazott ÁFA kulcs eltérő. Ebben a konkrét esetben például Ausztriában 10%, míg Magyarországon 27%. Ráadásul az árazási módszerek is eltérőek lehetnek.

“Pick Szeged Zrt.-nek nincs hatása arra, hogy kereskedelmi partnerei milyen árrést alkalmaznak egyes Pick termékeken, így a Picknek nincs befolyása arra sem, hogy a kiskereskedők milyen fogyasztói árakat alakítanak ki” – hangsúlyozták.

2023 ÉV ELEJÉN IS FELMERÜLT A KÉRDÉS, CSAK AKKOR MÉG ALACSONYABBAK VOLTAK AZ ÁRAK

Itt írtunk róla korábban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb