Mindenmás

A Dóm téren akadálytalanul haladhatunk, viszont a város több pontján felújítás nehezíti a bringás közlekedést, mutatjuk, mire számíthatunk, ha kétkerékre pattanunk

A Dóm téren akadálytalanul haladhatunk kerékpárral, viszont a város több pontján felújítás nehezíti a bringás közlekedést, összegezte a jelenlegi szegedi biciklis útvonalak helyzetét közösségi oldalán a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged.

Mint a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete írta közösségi oldalán, több útfelbontás is nehezíti városunkban a kerékpáros közlekedést. A szervezet összeszedte, melyek azok a fő útvonalak, ahol érdemes jobban figyelnünk, ha kétkerékre pattanunk.

Így tájékoztatásuk szerint:

  • A Gutenberg utcán zajlik a téglák újrarakása, ezért csak a járdán lehet közlekedni.
  • A Mikszáth Kálmán utcán diszkrét, nem túl hivalkodó színű kordonokat fordítottak keresztbe a kerékpárúton, mert utána van egy gödör, és úgy gondolhatták, hogy kordonnak hajtani élvezetesebb, mint gödörbe esni, és ebben valószínűleg igazuk van. Aki egyiket sem szeretné, az a tömbköz- és taxiforgalomra is figyelemmel kerülhet az úttesten. Ezt a Mars tér felől jövőknek egy rögtönzött rézsű is segíti, a Belváros felőli oldalon a szegélyen át kell hajtani.
  • A Mérey utcánál is földtúrás van, (végülis már mióta ott volt az a vadiúj aszfalt) a Török u. majdnem teljes szélességében le van zárva, de az egyik járdán át lehet osonni.
  • A Dóm tér már több, mint egy hete szabályosan használható biciklivel, használjátok ki ezt szokatlan helyzetet – javasolta a a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb