Mindenmás

A helyi műsorközlő is köszöntötte a friss apukát, Rosta Miklóst a hétfői magyar-német EB meccs előtt (videóval)

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Rosta Miklós még vasárnap utazott Szegedre, ahol hétfőn megszületett a fia, majd visszatért az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatotthoz, tegnap este pedig mind a hat lövését gólra váltotta a házigazda Németország elleni középdöntős mérkőzésen. A találkozó előtt a helyi műsorközlő is köszöntötte a friss apukát, az aréna kivetítőjén pedig megjelent a fotó a válogatott beállójáról és kisfiáról.

Igazán izgalmas napokon van túl Rosta Miklós, a Pick Szeged egykori játékosa, ugyanis még vasárnap utazott Szegedre, másnap, hétfőn pedig megszületett a kisfia. Ezt követően a válogatott beállósa visszatért a válogatotthoz, majd a tegnap esti meccsen kiválóan szerepelt a németek ellen, ugyanis mind a hat lövését gólra váltotta. A mérkőzés előtt a házigazda németek sem feledkeztek meg a friss apukáról, a helyi műsorközlő is köszöntötte őt és kisfiát, majd a közös fotó megjelenése után természetesen a taps sem maradt el az arénában. Minderről videó is készült, amelyet IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

ÉLETE LEGEMLÉKEZETESEBB NAPJAIN VAN TÚL A VÁLOGATOTT JÁTÉKOS

 A vasárnap és hétfőn történtekről Rosta azt mondta, egy nagyon hosszú, eseménydús és élményekkel teli nap volt, a legemlékezetesebb nap az életében. “Felbecsülhetetlen és elmondhatatlan érzés, hogy megszületett a gyerekem. Ezt már csak a németek legyőzésével lehetett volna megspékelni, de így is fantasztikus hangulatban játszhattunk, tényleg felejthetetlen élmény volt” – vélekedett.

A FRANCIÁK ELLENI MÉRKŐZÉS KAPCSÁN IS MEGOSZTOTTA GONDOLATAIT

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a franciák a legerősebb összeállításban játszanak-e szerdán, hiszen már biztos a csoportelsőségük, és talán tartalékolni akarnak a címvédő svédek elleni, pénteki elődöntőre. A beálló ennek kapcsán megjegyezte, következő ellenfelük az eddigi mérkőzéseken nagyjából elosztotta posztonként a játékidőt, nagyon közel vannak egymáshoz a játékpercek minden embernél, és nem gondolja, hogy ezen változtatni fognak. Megjegyezte: a franciák stílusa szerinte senkinek sem fekszik, mert a világ egyik legjobb válogatottjáról van szó, de a 2021-es világbajnoki negyeddöntőből – amelyet csak hosszabbításban veszítettek el a magyarok – erőt meríthetnek, illetve figyelembe lehet venni azt is, hogy a svájciak döntetlent játszottak az olimpiai címvédővel a csoportkörben.

A LEGFONTOSABB, HOGY MAGUKRA ÖSSZPONTOSÍTSANAK

“Nyilván tudjuk, hogy a franciák még csak a bemelegítésüket tartják a világversenyek csoportkörében, de azért láttuk, hogy meg lehet őket fogni, és ha mindent beleadunk, akkor lehet esélyünk” – hangsúlyozta. Rosta közölte, szeretnének jól játszani, az igazi arcukat mutatni, lehetőleg győzelemmel zárni a mérkőzést, és bízik benne, hogy a csoport másik két hátralévő találkozója úgy alakul, hogy nem a szerdai lesz az utolsó meccsük, vagyis legalább az ötödik helyért játszhatnak pénteken, vagy akár bejutnak az elődöntőbe. “Ehhez nyilván nagyon sok mindennek össze kell jönnie, de ami a legfontosabb, hogy saját magunkra összpontosítsunk, és ne arra, hogy mások mit játszanak, hanem hogy a mi meccsünkön csináljuk a dolgunkat, és jó játékkal jó meccset játsszunk” – nyilatkozta Rosta.

Forrás: MTI, Magyar kézilabda-válogatott FB.
    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb