Mindenmás

Egy ember számára csaknem négy évre elegendő doppingszert próbált Magyarországra csempészni egy német férfi Röszkénél

Tiltott teljesítményfokozó szereket, anabolikus szteroidokat próbált autóban Magyarországra csempészni egy német férfi Röszkénél, gyógyszerhamisítás miatt emeltek vádat ellene – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfi december 29-én reggel jelentkezett belépésre Röszkénél. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök az autó csomagtartójában 16 doboz, 78 ampulla tesztoszterontartalmú gyógyszerkészítményt találtak. A gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatóanyaguk a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján szereplő teljesítményfokozónak minősül, alkalmazásuk súlyos egészségügyi kockázatot jelent.

NÉGY ÉVRE ELEGENDŐ MENNYISÉG

A vádlottól lefoglalt gyógyszerkészítmények hatóanyag-tartalma – amennyiben diagnosztizált betegség esetén orvosi rendelvényre alkalmaznák – csaknem négy évre elegendő, vagyis nem tekinthető személyes felhasználásra szánt mennyiségnek – írták. A készítmények Magyarországra történő behozatala vagy átszállítása hatósági engedélyhez kötött, ezekkel a vádlott nem rendelkezett. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt majd – tudatta a csoportvezető ügyész.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb